Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Jätettä vaikka väkisin! - Tuuloksessa keräysastiat murretaan auki ja täytetään sekajätteillä

Tuulokseen, koulun tuntumaan on Ringin ekopisteen viereen jäänyt muutama vanha molok-säiliö, joita oikein kukaan ei tunnu hallinnoivan.

Kiertokapulan hankinta- ja logistiikkainsinöörin Joakim Pyttysen mukaan vanhoja molokeja on siirtynyt Paperinkeräys oy:n hallintaan.

– Kun pakkauskierrätys siirtyi Rinki oy:lle, samassa yhteydessä Paperinkeräys oy hankki joitakin molokeja omaan keräykseensä. Tällä hetkellä en tiedä, mikä niiden tilanne on. Kiertokapulan hallintaan jääneet kaivettiin pois pian muutoksen jälkeen.

Tuuloksessa yksi kolmesta molokista onkin selvästi osoitettu paperinkeräykselle, mutta kaksi sen vieressä olevaa on täyttynyt sekajätteellä. Niitä ei luonnollisesti kukaan tyhjennä, koska julkisia sekajätteenkeräysastioita ei ole tai ei ainakaan pitäisi olla

Ilmeisesti niiden kannet on aikoinaan lukittu, mutta nyttemmin väkisin väännetty auki.

Ehkä säiliöitä ei kannata tyhjentääkään, koska muuten ne taas täyttyvät uudestaan.


Parempi paikka ja kontrolli

Hauholla Ringin ekopiste siirrettiin valtatien varresta paikallisen S-marketin pihaan. Keräyspiste siistiytyi kuin taikaiskusta.

Keskellä kylää on huomattavasti enemmän kontrollia, eikä kukaan kehtaa enää kuskata sohvakalustoa tai niitä sekajätteitä pakkausjätteen keräykseen.

Sitä paitsi muovit ja pahvit kulkevat oikeaan paikkaan kauppareissulla, vaikkei olisi autolla liikkeellä.

 

 

 

 

Päivän lehti

11.8.2020