fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Skogsterin upeat jouluvalot ottivat mallia anopin akkunasta

Uskoa, toivoa ja rakkautta Skogsterin tyyliin, sopivasti kirkon nurkalla. Kuva: Veli-Matti Virtanen.
Uskoa, toivoa ja rakkautta Skogsterin tyyliin, sopivasti kirkon nurkalla. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Helsingin Erottajanaukiolle Svenska Teaternin viereen tuli tänä syksynä sangen moderni ruotsalaistaiteilija Eva Langen veistos Usko toivo rakkaus. Hämeenlinnassa uskotaan, toivotaan ja rakastetaan perinteisemmin, jotenkin joulun aikaan sopivaisemmin.

Vanhan Skogsterin liiketalon yläikkunoihin syttyi joulukuussa iso uskon risti, toivon ankkuri ja rakkauden sydän.

Ensimmäisen korinttolaiskirjeen säkeet mielessä voisi luulla, ettei valojen teeman valinta ole sattumaa, kun naapurissa komeilee niin ikään juhlavalaistu Hämeenlinnan kirkko.

Mutta sattumaa on.

Rakennus on Tawastia Groupin omistuksessa. Valoidea juontaa toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutin anopin akkunoista, Pietarsaaresta.

Skogsterin entisen liiketalon tämäntalvinen uutuus, valotriptyykki, on rakennettu Museo Skogsterin toisen kerroksen ikkunoihin. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Kunnes kuolema erottaa museossa

Voisi luulla myös, että valotriptyykillä ennakoidaan ja ovelasti markkinoidaan rakennuksessa toimivan Museo Skogsterin ensi kevään yhtä teemaa.

Museo järjestää 21. helmikuuta Kunnes kuolema erottaa -teemansa avajaisillan. Stand up -koomikko Johanna Tohni hauskuttaa häät ja parisuhde -aiheesta.

Luvassa on Museokeskiviikko-illoissa myös teemaan istuvia luentoja. Esimerkiksi otsikoilla Pappien suhtautuminen samaa sukupuolta olevien vihkimiseen, Miehen ja naisen välinen rakkaus avioliitossa 1650–1700 ja Häät papin näkökulmasta.

Mutta sattumaa sekin!

Omistajat olivat jo monta vuotta miettineet jouluvaloja Skogsteriin, koska rakennus on niin kaunis ja keskeisellä paikalla. Ajoituskin osui. Tulen, jään ja valon joulu.

Lue myös: Katso kuvat: Torin tekojäästä otettiin ilo irti, mutta tehovalaistu Hämeen linna vei huomion (14.12.2019)

Menot