Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Suomessa on nyt tusina miljöönääriä – Sairion päiväkoti sai mesenaatin

Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander on nyt miljöönääri.

Luonnoltaan rikkaassa Suomemme maassa on nyt tusina miljöönääriä.

Viherympäristöliitto ja Puutarhaliitto jakoivat viime viikon Viherpäivillä Jyväskylässä kuusi Miljöönääri-tunnustusta henkilölle, jotka ovat tehneet ansiokasta työtä viheralan hyväksi.

Jo aiemmin tunnustus on myönnetty kuudelle muulle.

Miljöönääriksi tuli myös Jukka-Pekka Flander, ympäristöneuvos ympäristöministeriöstä. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat muun muassa Kansalliset kaupunkipuistot.

Flanderhan oli vahvasti vaikuttamassa siihen, että Hämeenlinna, hänen koulukaupunkinsa, sai noista puistoista ensimmäisen, yhdeksäntoista vuotta sitten.

Juuri ennen miljöönääriksi äveriöitymistään neuvos vieraili kaupunkipuiston helmassa sijaitsevassa Sairion päiväkodissa. Lakkautusuhan alla olevan päiväkodin puolesta taistelevat vanhemmat kokivat saaneensa hänestä arvokkaan tuen.

Kansallisten kaupunkipuistojen kantavia ajatuksia on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä eheänä kokonaisuutena. Ne ovat osa kestävää kaupunkirakentamista.

Kieltämättä ihan pätevä argumentti. Kaupunkipuistoahan tukee päiväkodin luontopainotteinen toiminta. Ja päinvastoin. HäSa

Menot