Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Torilla tavataan myös kesällä – Keskellä kaupunkia on elämää muulloinkin kuin mestaruusjuhlissa

Kesällä myös hiljaiseksi moitittu Hämeenlinnan tori täyttyy ihmisistä. Viime vuonna helatorstain torijuhlassa juhlittiin myös torin leikkipaikan avajaisia. Kuva: Tomi Vesaharju, Arkisto
Kesällä myös hiljaiseksi moitittu Hämeenlinnan tori täyttyy ihmisistä. Viime vuonna helatorstain torijuhlassa juhlittiin myös torin leikkipaikan avajaisia. Kuva: Tomi Vesaharju, Arkisto

Oranssin kevään huuma alkaa pikku hiljaa siirtyä kultaisten muistojen joukkoon. Ainakaan tuhannet HPK:n mestaruutta torilla juhlineet eivät kokemaansa helpolla unohda.

Mutta on torilla elämää muulloinkin kuin mestaruusjuhlissa, kolmentoista vuoden välein.

Kaupunkikeskustayhdistyksen laskelmien mukaan viime kesäkaudella torilla oli erilaisia tapahtumia noin 60 päivänä. Eniten porukkaa taisi vetää helatorstain jumalanpalvelus.

Hämeenlinnan kesän avaus on torilla 25. toukokuuta, mutta jo ennen sitä torilla tapahtuu. Elämää ja vilinää siellä on ainakin 14. kesäkuuta alkaen, kun kaupungissa järjestettävät Karjalaiset kesäjuhlat avataan.

Luvassa on suven edetessä myös taide- ja ruokafestaria, yhteislaulua, jatsia ja harrasteajoneuvoja. Ennen kokemattomana herkkuna odottaa sitten syksyllä torille luvassa oleva luistelukenttä. Jännää!

Pyöreistä vuosista pyörä

Hämeenlinnan kaupunki on 11 vuodessa jakanut työntekijöilleen yli 1 000 polkupyörää eli noin sata pyörää vuodessa. Henkilöstöä muistetaan tasavuosina erityislahjalla.

Kun työntekijä on ollut kaupungin palveluksessa 20, 30 tai 40 vuoden ajan, hän voi valita lahjaksi polkupyörän, lahjakortin tai lahjarahan. Siitä päätellen, että fillareita on jaettu yli tuhat, se on ollut monen valinta.

Pyörän vaihtoehtona on lahjakortti kylpylään tai kuntopyörän ostoon tai muistamisen voi ottaa myös lahjarahana. Lahjaraha on 300 euroa ja se on veronalaista tuloa.

Hämeenlinnan kaupungin henkilöstömäärä on noin 3 400. Kaupunki järjestää vuosittain keväällä liikuntailtapäivän, jonka yhteydessä mm. pyörät jaetaan ja jonka aikana on mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja ulkoilla.

Tämän vuoden liikuntapäivää vietettiin viime tiistaina Liikuntakeskus Liken piha-alueella sekä Ahvenistonharjun maastossa.

Päivän lehti

10.7.2020