fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Torille ja Reskalle ei saa parkkeerata

Suihkulähteen takaa avautuvalla torilla kuhisee kesäisin. Autojen parkkeeraus torille on kuitenkin herättänyt närää. Kuva: Mikko Kiuru

Torilla ja sen seuduilla närkästystä on herättänyt autojen parkkeeraus.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, millä oikeudella maansiirtokoneiden ja kuormureiden kuljettajat parkkeeraavat ajokkinsa torikahvien ajaksi kielletyille paikoille.
Lomaltaan Vanhan Rauman torilta tavoitettu Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier toteaa, että poikkeuslupia kuljettajilla ei ole.

Erityisiä poikkeuslupia myönnetään lähinnä sotainvalidien kirkkokäyntejä varten. Lauantaisin auton takakontista saa torilla myös myydä tavaraa kirpputorihengessä.
Reskallekaan ei saa parkkeerata, jos ei ole mitään akuuttia tekemistä. Markkinoidenkin aikana pysäköidä saa vain kasaamisen ja purkamisen ajaksi.

Reskan varrella remontoivatkaan eivät Hagemeierin mukaan saa jättää autoaan seisomaan kävelykadulle koko päiväksi, jos ajoneuvoa ei tarvita juuri sillä hetkellä.
Hyvä puoli on kuitenkin se, ettemme ole yksin. Kuulemma myös Rauman torilla autoja näkyi parkissa. Olikohan heillä erityisluvat?

Parkkeerauskysymykset puhuttavat myös Vanajantiellä. Vanajanrannankujan viereinen, pitkään tyhjillään ollut tontti ehti vakiintua asukkaiden parkkipaikaksi. Viikolla siitä käytiin kuitenkin laputtamassa 16 autoa.
Eivät ne laput sentään sakkoja olleet, vaan siirtokehotuksia Pallas Rakennuksen puolesta. Herääkin siis kysymys: lieneekö niin, että tontille aletaan ihan todenteolla rakentaa?

Menot