Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Torin kuusen tähti kääntyi oikeinpäin - Reska-parka jäi ilman jouluvaloja

Tänä vuonna Hämeenlinnan torilla sijaitseva kuusi on tyydyttänyt katsojien silmiä. Tosin vaatimattomat valot saavat kritiikkiä.

Vaikka maailma tuntuu nyt olevan tavallistakin enemmän sekaisin ja hullu, joulun alla tapahtuu paljon ihanaakin.

Kaupunginvaltuutettu Kylli Kylliäinen (kd.) oli taannoin Facebookissa hyvin hämmentynyt siitä, että torilla olevan joulukuusen latvassa oleva tähti oli väärin päin.

Tähden sakarat osoittivat itään ja länteen, kun niiden oikeasti pitäisi olla synkassa kirkon ristin kanssa ja osoittaa etelään ja pohjoiseen.

Meni vain puolitoista vuorokautta, kun yhdyskuntajohtaja Kari Muhonen ilmoitti Kyllille, että nyt on tähti oikaistu.

 

Lue myös: Hämeenlinnan kirje: Hämeenlinnassa on hyvä kuusi, mutta huonot valot – Raumalla torin joulukuusi kellahti jo kumoon (9.12.2018)

 

Reska-parka ilman jouluvaloja
Harmistusta kaupunkilaisten keskuudessa aiheuttaa se, ettei vanhalla Reskalle ole viritelty jouluvaloja.

Monen mielestä se ikään kuin korostaa Reskan autiutta. Kuitenkin kesäksi kävelykatua yritettiin virkistää uusin kalustein ja istutuksin. Miksei sitten talveksi.

Hämeenlinnan uusimmissa kaupunkivisoissa Reskan peruskorjaus on mukana, mutta sekin tietysti odottaa, mitä tapahtuu ns. ykköskorttelille eli entiselle Linnan kauppakeskukselle ympäristöineen.

Ihan lähivuosina muutosta tuskin tulee, sillä omistajat tiettävästi haluavat tehokasta eli korkeaa rakentamista. Kaupungissa on paljon ihmisiä, jotka eivät siitä pidä.

Voi ennustaa, että kaavaprosessista tulee pitkä ja päätös haetaan perinteisesti korkeimmasta hallinto-oikeudesta.