fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan Kirje: Ulkoliikuntapaikoista pidetään huolta, hyvä juttu

Olli Sundholm rääkkäsi kroppaa ja köysiä ammattiopisto Tavastian viereisellä ulkokuntosalilla alkuviikosta. Kuva: Juho Peltoniemi
Olli Sundholm rääkkäsi kroppaa ja köysiä ammattiopisto Tavastian viereisellä ulkokuntosalilla alkuviikosta. Kuva: Juho Peltoniemi

Hienoa, että Hämeensaareen nousee vielä tänä kesänä uusia, kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä olevia ulkoliikuntapaikkoja.

Kaupungistahan löytyy jo muutama ulkokuntosali, sekä tietysti perinteisempiä leuanvetotankoja ynnä muita rimpuilupysäkkejä lenkkipolkujen varrelta. Mahtavaa on myös, että niistä pidetään huolta.

Esimerkiksi ammattiopiston Tavastian viereisen hengästymispaikan köydenheilutuspiste on ollut paikan ensimmäisen toimintavuoden aikana sellaisella kulutuksella, että alkukesästä paksut köydet olivat kuluneet miltei poikki. Juhannuksen jälkeen köydet olikin jo vaihdettu uusiin.

Anttikin on käynyt toisinaan harjoittamassa liikuntoa ulkokuntosaleilla, ja vaihtanut ajatuksia hengähdystauoilla muiden kanssa. Näiden keskusteluiden perusteella ilmaiset ulkoliikuntapaikat ovat erinomainen käyttökohde verovaroille ja parantavat suuresti asukasviihtyisyyttä.

 

Lue myös: Ulkona treenaaminen on yhä helpompaa – katso liikunnanohjaajan vinkit videolta (HäSa 21.6.2018)

 

 

 

 

Menot