fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Veneilevä valtuuston puheenjohtaja ideoi VIP-saunaa aseman luo

Voisiko tämä olla taas saunapolku? Rautatieaseman alikulkukäytävän vieressä sijaitseva entinen pesutupa-sauna on asemankin suunnitelleen arkkitehti Thure Hellströmin piirtämä.

Keskiviikkona Hämeen Sanomat kertoi tuloillaan olevasta maanvaihdosta kaupungin ja VR:n kesken, ja että kaupungin omistukseen on tulossa myös 1920-luvulta peräisin oleva entinen aseman väen pesutupa ja sauna.

Tuo söpö pieni pytinki historiallisessa puistossa ei ole tällä hetkellä todellakaan arvoisessaan käytössä. Se toimii jätekatoksena.

Vastapalveluksena kaupunki rakentaa asemalle uuden jätekatoksen. Sitten voidaankin panna pystyyn vaikka ideakilpailu siitä, mitä toimintaa tuohon noppamaiseen saunavanhukseen voitaisiin saada.

Kukkakauppa? Kesäkioski? Tai… vaikkapa sauna?!

Ihan lähelle, Asemanrantaan, on tulossa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Sari Myllykankaan ja hänen kumppaneidensa saunakompleksi. Täytyihän häneltä siis kysyä, kiinnostaako pieni filiaali eli haaraliike.

Tekstiviesti saapui kesken veneretken Saimaalta:

– Kiinnostaa. Siihen VIP-sauna! Kivan siitä voisi saada.

Kyllä me veronmaksajat mielellämme hyvän vuokranmaksajan otamme. Tosin ensin pitää yhdessä pehmittää Museoviraston nahka, jotta muutokset suojeltuun rakennukseen onnistuvat.

Menot