fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Voisiko lottapatsaan puisto olla Muistojen puisto tai Heppapuisto?

Tiina Torkkelin veistos nimeltä Sota ja rakkaus julkistettiin viime kesäkuussa puistossa, jonka nimi on... Niin mikä? Arkistokuva: Tomi Vesaharju

Viikko sitten Hämeenlinnan kirje -palstalla kaivattiin jotain tolkkua uuden lottapatsaan sijaintipaikan, vanhan kirjastopuiston nimivyyhteen.

Lukijoilta tulikin mukavasti ehdotuksia. Kiitokset niistä!

Herkin ehdotuksista oli Muistojen puisto.

– Lotat herättävät valtavasti muistoja, pääasiassa kuitenkin surullisia ja raskaita. Nehän liittyvät kansakunnan raskaaseen ja vaikeaan sota-aikaan, ehdottaja perusteli.

– Myös entisen kirjaston teokset ovat luoneet ihmisten mieliin todella monia, hyvin erilaisia muistoja. Nykyisen Kumppanuustalon yhteisölliset tapahtumatkin saavat osallistujille aikaan pääsiassa paljon positiivisia muistoja, ehdottaja jatkoi.

Toinen ehdotti Rakkauden ja sodan puistikkoa.

– Se nimi toisi kaupunkiimme hitusen globaalia ylevyyttä. Sitä me kaipaamme, kuului perustelu.

Kannatusta sai odotetusti myös Lottapuisto. Perustelu:

Patsas saa arvoisensa ympäristön eikä yleisessä puheessa unohdettaisi kuinka tärkeitä Lotat olivat sodan aikana.

Yhtenäisyys ja kumppanuus ansaitsisivat oman puiston

Sotaponnistelujen kunnioittaminen oli mielessä myös lukijalla, joka piti sopivimpana nimenä Yhtenäisyyden puistoa:

– Se kertoo hyvin sota-aikana vaaditusta yhteen hiileen puhaltamisesta. Silloin tarvittiin kaikki mahdollinen apu niin lotilta, eläimiltä kuin sotilailta. Ilman näiden yhteistä toimintaa asiat voisivat olla tänä päivänä hyvinkin toisin.

Viime kesänä Karjalaisilla kesäjuhlilla paljastetusta lääkintälottaa ja hevosta esittävästä patsaasta sai innoituksensa myös tämä ehdotus:

Nyt kun puistossa on se heppa, joka yhdistyy historian havinaan, niin eikös puiston nimi voisi olla Heppapuisto, Hevospuisto tai Hevosparkki?

Sama ehdottaja kannatti myös Kumppanuuspuistoa.

Niin että toimeksi nyt vaan sen nimen kanssa, kaupunkirakennetoimiala, luonnonhoitotoimisto, strategiayksikkö tai mikä nimikummitus tahansa!

Lue myös: Hämeenlinnan kirje: Halloween ei ollut lottapatsaan valaisun syy – Keksi nimi patsaan puistolle! (10.11.2019)

 

 

 

 

 

Menot