Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirkon valoshow jakoi mielipiteitä - katso video ja kuvat

A cappella -kuoron harmoninen laulu sekä talviset video- ja valoinstallaatiot hämyisen Hämeenlinnan kirkon seinille loivat perjantai-iltana Valon joulu -konsertissa rauhaisaa joulun tunnelmaa. Aluksi.

Ainakin illan ensimmäinen esitys toi kirkon ääriään myöten täyteen, kun Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorien kuoro salolaisilla ja helsinkiläisillä kollegoilla täydennettynä esiintyi pääosin akustisesti. Valo- ja videotaiteesta vastasi Bright Finland oy.

Tunnelma kirkossa kuitenkin muuttui rajusti tähtitaivaiden, Neitsyt Marian ja Kristuksen kuvien vaihduttua seinillä ampuviin käsiaseisiin, riehuviin väkijoukkoihin, palaviin raunioihin, sotilaisiin aseineen ja meressä kumilautalla henkensä edestä pakeneviin pakolaisiin.

Kun tätä oli jatkunut aikansa, kirkosta alkoi poistua väkeä.

Loppuun asti esityksen katsonut Joe Rozman närkästyi.

– Ei tällainen sovi tähän ollenkaan! Ei tämä ole joulua. Vähän sillisalaatti, kieltämättä. Mopo karkasi vähän käsistä. Alkoi hienosti, loppui huonosti! Kuoro kuitenkin lauloi hienosti.

Samoilla linjoilla oli Rozmanin kanssa esitystä katsomaan tullut Mirja Koskinen.

– Ne yhteiskunnalliset asiat eivät sopineet sinne väliin. Odotin, että tämä olisi ollut jouluinen esitys. Jos minulla olisi ollut lapsi mukana, en olisi halunnut näyttää hänelle noita kuvia.

Lapsen kanssa kirkkoesitykseen oli saapunut Paula Pajunen. Hän lähti 8-vuotiaan Alisa Pajusen kanssa pois kesken esityksen.

– Mua rupes väsyttämään, Alisa kertoi.

Paula Pajusenkin odotukset esityksestä olivat erilaiset kuin mitä esitys antoi.

– Odotin, että joulukertomusta olisi käsitelty perinteisemmin, mutta tämä nyt oli tällainen moderni muoto. Ei se huono tämäkään ollut.

– Aikuinen ymmärtää tätäkin sanomaa, mutta esitys ei välttämättä sovi lapsiyleisölle. Kuoro oli todella hyvä. HÄSA

Katso video:

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic