Kanta-Häme

Hämeenlinnan koulujen tulevaisuus hämmentää

Huonokuntoiset Kaurialan ja Lyseon yläkoulut ovat ongelma, jolle etsitään nyt ratkaisuja.  Hämeenlinnan kaupungin tilaajapäällikkö Antti Karrimaa ehdotti tekemässään selvityksessä, että Lyseon lukion oppilaat siirretään Myllymäelle Hämeen ammattikorkeakouluilta vapautuviin tiloihin. 
 
Jos Lyseon lukio siirrettäisiin Myllymäkeen ammattikorkeakoulun rakennuksiin, niin yläkoulun puolelta oppilaat siirtyisivät Lyseon lukion tiloihin. Syynä on, että yläkoulun tilat ovat tällä hetkellä huonossa kunnossa, ja yläkoululaisille pitäisi löytää paikka, missä opiskella.
 
Lukiolaiset eivät olleet ajatuksesta kovin innoissaan. Heidän mukaansa Myllymäki on sijainniltaan huonompi kuin nykyisen koulun sijainti. 
 
Kaurialan yläkouluun suunnitellaan ehdotuksessa peruskorjausta. Remontti on suunnitelman mukaan tarkoitus tehdä niin, että oppilaat voisivat jatkaa nykyisissä rakennuksissa. Kaurialan koulun oppilaat eivät näe syytä remontille, ja he ovat pääosin tyytyväisiä nykyisiin koulurakennuksiin. 
 
Myllymäen koulun henkilökunta ja vanhempainyhdistys ovat vastustaneet Myllymäen siirtoa muualle. Tilaajapäällikön ehdotuksen mukaan Myllymäen alakoulun on nyt tarkoitus jatkaa tutulla paikallaan, eikä sitä siirretä Hamkin tiloihin. 
 
Myös oppilaat toivovat, että Myllymäki saisi jatkaa tutulla paikallaan. He pitävät Myllymäen koulusta, koska se on sopivan pieni. 
 

Päivän lehti

27.5.2020