Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kovat toimet puntarissa: Kaupunginhallitus käsittelee tänään säästölistaa

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee maanantaisessa kokouksessa 21 säästötoimenpiteen listaa. Kokous alkoi aamulla kello 9.
Talouden tasapainottamisohjelmassa esitetään muun muassa Myllymäen koulun lakkauttamista ja yhdistämistä Seminaarin kouluun. Arkistokuva. Kuva: Markku Tanni
Talouden tasapainottamisohjelmassa esitetään muun muassa Myllymäen koulun lakkauttamista ja yhdistämistä Seminaarin kouluun. Arkistokuva. Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnan kaupunginhallitus pui tänään maanantaina kaupungin talouden kovaa tasapainottamisohjelmaa.

Kaupunginjohtajien valmistelemassa ohjelmassa pohditaan muun muassa Hämeenlinnan kouluverkkoa ja terveyskeskusten tulevaisuutta.

– Kaupungin käyttötaloudessa on usean miljoonan aukko, joka voidaan kattaa vain veroja korottamalla tai rakenteita muuttamalla. Mikään juustohöylämenettely ei asiaa ratkaise, vaan tarvitaan selkeitä päätöksiä toiminnan supistamisesta, kaupunginhallituksen pohjaesityksessä todetaan.

21 kohdan listalla pohditaan muun muassa Myllymäen koulun yhdistämistä Seminaarin kouluun ja Lammin lukion lakkauttamista. Yhtä päiväkotia esitetään myös lakkautettavaksi, ja listalla on myös kotihoidon ulkoistamista ja kantakaupungin terveysasemien lakkauttamista.

Kaupunginhallituksen kokous alkaa aamulla kello 9.

Voit lukea lisää tasapainottamisohjelman esityksistä tästä.

Lue myös: Lammin lukion kohtalo vaakalaudalla – Rehtori: ”Monen lukiopolku saattaa katketa siihen, jos lukio lakkautetaan”

Listalla myös toriparkkiäänestys

Tasapainottamisohjelman lisäksi kaupunginhallitus käsittelee maanantaisessa kokouksessaan myös toriparkista järjestettävää kansanäänestystä.

Kansanäänestystä vaativa kuntalaisaloite ylitti vaadittavan allekirjoittajamäärän aiemmin tässä kuussa. Kaupunginjohtajan pohjaesitys maanantain kokoukselle on, ettei kansanäänestystä järjestettäisi.

Voit lukea lisää kaupunginjohtajan toriparkkia koskevasta pohjaesityksestä tästä.

Hämeen Sanomat seuraa kokousta ja sen päätöksiä. Kokouksen enteillään aiheidensa vuoksi kestävän useita tunteja. HäSa

Lue myös: Mielipide: Hämeenlinnan koulupäätöksiin ei voi luottaa – Terve Myllymäki taas lakkautuslistalla