Kanta-Häme

Hämeenlinnan lääkäritilanne erittäin hyvä

Lääkärivaje on helpottanut Kanta-Hämeen alueella. Lääkäriliiton uusimman tutkimuksen mukaan vaje oli viime lokakuussa koko Kanta-Hämeen alueella noin neljä prosenttia ja ulkoistamisen sekä ostopalveluiden määrä oli toiseksi pienin koko maassa.

Terveysjohtaja Veli-Pekka Rautava Hämeenlinnan terveyspalveluista kertoo, että Hämeenlinnan alueella ei tällä hetkellä ole vajetta lainkaan. Hämeenlinnan alueen terveyskeskuksissa kaikki lääkärin virat on saatu täytettyä ja virkoihin on ollut useita hakijoita. Ostolääkäreitä terveyskeskuksissa ei nyt tarvita ollenkaan.

– Tällä hetkellä meillä on oikein hyvä tilanne. Meille on ollut niin paljon hakijoita, että olemme voineet jo vähän valita, ja hakijoita on ollut maakunnan ulkopuoleltakin, Rautava sanoo.

Esimerkkinä hän käyttää auki ollutta psykiatrin paikkaa, johon oli kolme hakijaa.

– Usein psykiatrian puolella niihin ei ole yhtään hakijaa. Tällä hetkellä meillä on hyvä maine työnantajana.

Rautavan mukaan Hämeenlinnan terveyspalveluissa on aktiivisesti tehty töitä, jotta maine houkuttelevana työnantajana leviäisi.

– Olemme käyneet markkinoimassa itseämme esimerkiksi lääkäripäivillä ja Tampereen lääketieteellisessä. Olemme monessa mukana ja se on auttanut. Olemme myös kehittäneet sähköistä asiointia ja sen avulla meille on hakeutunut myös sellaisia lääkäreitä, joilla on aiemmin hankittuna it-alan tutkinto tai osaamista, Rautava sanoo.

Hänen mukaansa erityisesti kesäsijaisten perehdyttämisestä ja tuesta on pidetty huolta.

– Ei tehdä niin kuin silloin, kun itse aloitin lääkärinä, että annettiin takki ja sanottiin, että koita pärjätä. Varmasti myös se houkuttelee, että olemme tarpeeksi iso työnantaja ja meillä on monta terveysasemaa, Rautava arvioi. HÄSA

Päivän lehti

31.5.2020