Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiö nimitti johtajansa puolison päälliköksi – Paikan petaus kiistetään

Hämeenlinnan Liikuntahallien hallitus valitsi toimitusjohtajan puolison liikuntapaikkamestariksi.
Toimitusjohtaja Tuire Pöyhiän mielestä ennenkään ei ole syntynyt ongelmia samassa yhtiössä työskentelystä. Kuva: Esko Tuovinen
Toimitusjohtaja Tuire Pöyhiän mielestä ennenkään ei ole syntynyt ongelmia samassa yhtiössä työskentelystä. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Liikuntahallit -yhtiö on palkannut yhtiön toimitusjohtajan Tuire Pöyhiän puolison Jari Järvisen liikuntapaikkamestariksi. Hämeenlinnan kaupunki omistaa kokonaan tämän liikuntapaikkojansa hallinnoivan yhtiön.

Järvinen korvaa toimistopäällikkö Hannu Örnin, joka siirtyy virallisesti eläkkeelle 1. toukokuuta. Tehtävää ja sen nimikettä tarkistettiin ennen valintaa.

Toimitusjohtaja Pöyhiä kertoo, että hän ei osallistunut millään tavalla valintaan vaan jääväsi siitä itsensä. Yhtiön hallitus päätti lopullisesti Järvisen valinnasta.

– Uskon, että sillä ei ole työssä merkitystä, että olemme puolisoja, Pöyhiä sanoo.

Hämeen Sanomille on kerrottu syntyneen käsitys, että tehtävää valmisteltiin toimenkuvaa muuttamalla Järviselle ja hänen valintaansa pidettiin etukäteen selvänä. Pöyhiä kiistää tämän käsityksen.

– Millään tasolla ei ole sovittu valinnasta, Pöyhiä vakuuttaa.

 

Hämeenlinnan Liikuntahallit -yhtiön puheenjohtaja Seppo Kuvaja on matkoilla eikä Hämeen Sanomat tavoittanut häntä. Yhtiön hallituksen jäsen Pekka Pohjalainen sanoo, että hallitus tiesi Jari Järvisen toimitusjohtajan puolisoksi, kun hallitus valitsi hänet tehtävään.

– Toimitusjohtaja kertoi avoimesti, että ilmeisesti hänen miehensä hakee tehtävään ja että hän itse jäävää itsensä prosessista.

Pohjalainen kertoo, että toimistopäällikkö Örn ja työnjohtaja Pertti Sopenperä haastattelivat hakijat. Puheenjohtaja Kuvaja osallistui haastatteluihin.

– Tuire Pöyhiä jääväsi itsensä hallituksen kokouksessa. Järvinen oli selvästi pätevin hakijoista.

On väitetty, että tehtävän toimenkuva muutettiin Järviselle sopivaksi. Kuka teki uuden toimenkuvan?

– Kyllä se tehtiin operatiivisella puolella, mutta hallitus keskusteli pitkään jo aiemmin toimenkuvan muuttamisesta ja toiminnan tehostamisesta.

Puolisoiden työskentely samassa työpaikassa johtavissa tehtävissä saattaa synnyttää ongelmia?

– Emme nähneet asiaa sillä tavalla. En usko, että ongelmia syntyy, Pohjalainen sanoo.

 

Pöyhiän mielestä toimenkuvien muuttaminen ja valinta mahdollistavat yhtiön taloudellisten voimavarojen kasvattamisen.

– Kun yhtiön työntekijöitä siirtyy eläkkeelle, voimme järjestellä uudelleen työtehtäviä.

Liikuntahalliyhtiö ei ole tiedottanut uudesta päällikkövalinnasta millään tavalla, vaikka hallitus teki päätöksensä siitä jo 10. tammikuuta. Pöyhiä sanoo, että valinnasta on kerrottu henkilöstölle.

– Kun uusi henkilöstö pääsee aloittamaan, valinnoista kerrotaan myös urheiluseurojen yhteyshenkilöille. Varmaan laitamme silloin myös nettiin tietoa siitä.

 

Toimitusjohtaja Pöyhiä ja hänen avopuolisonsa Jari Järvinen olivat aiemmin töissä Myyrmäen Urheilupuistossa. Se oli Hämeenlinnan Liikuntahallit -yhtiön kaltainen Vantaan kaupungin omistama yhtiö. Pöyhiä toimi sen tapahtumapäällikkönä ja Jari Järvinen kenttämestarina.

– Tuolloinkaan ei syntynyt ongelmia siitä, että olemme puolisoja. Hämeenlinnassa pitäisi olla tyytyväisiä, että kaupunki vetää ihmisiä. HÄSA

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic