fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan lupaus: Lisää kulttuuria lapsille joka lauantai

Lasten lauantai tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena lauantaina.
Hippaloilla nähtiin ja koettiin tänä vuonan muun muassa pehmolelulampi. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Hippaloilla nähtiin ja koettiin tänä vuonan muun muassa pehmolelulampi. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan kaupunki on julkistanut lastenkulttuurilupauksen, jonka allekirjoittajina on kaupungin lisäksi useita kaupungissa toimivia museoita ja muita kulttuuritoimijoita.

Lupaukseen kuuluu, että vuoden 2020 alusta lähtien koulujen lukuvuoden aikana jokaisena lauantaina kaupungissa on tarjolla laadukasta lastenkulttuuria. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi näyttelyitä, näytelmiä, työpajoja tai konsertteja.

Viikon tapahtumat kootaan kaupungin verkkosivujen Lasten lauantai -listalle.

 

Lupaukseen kuuluu myös se, että kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolku tavoittaa jokaisen kunnan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen piiriin kuuluvan lapsen vähintään kerran vuodessa.

Kulttuuripolku tarjoa kulttuurielämyksiä vierailujen, esitysten ja työpajojen muodossa.

 

Lisäksi lupaus takaa vuosittaisen Hippalot -taidefestivaalin jatkumisen.

Hippalot on Suomen vanhin lastenfestivaali, jonka ohjelmistossa on runsaasti myös pääsymaksutonta tarjontaa.

 

Lasten lauantain mahdollistavat yhteistyössä Hämeen linna ja vankila, Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Hämeenlinnan Taidemuseo, Hämeenlinnan Teatteri, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Museo Militaria sekä Hämeenlinnan kaupunginmuseo, johon kuuluvat Museo Skogster, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo.

Lasten lauantai -tapahtumista ja Hämeenlinnan lastenkulttuurista löytyy tietoa verkosta osoitteesta hameenlinna.fi/lastenlauantai ja Facebookista @lastenkulttuuriHML.

Kahdesti vuodessa ilmestyvää Lasten lauantai -esitettä jaetaan ainakin ARXissa, museoissa, teatterissa, kirjastoissa ja palvelupiste Kastellissa. HäSa

Menot