Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan murhaepäilty on kuollut, kertoo poliisi – Tätä se tarkoittaa tutkinnalle

Hämeenlinnassa alkuviikosta tehdystä henkirikoksesta epäilty mies on poliisin mukaan kuollut. Oikeustieteen professorin mukaan tutkintaa on silti jatkettava.
Henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Myllymäessä. Kuva: Sara Aaltio / arkisto

Hämeenlinnassa tällä viikolla tehdystä henkirikoksesta epäilty on poliisin mukaan kuollut. Hämeen poliisi kertoi asiasta Twitter-tilillään.

– Poliisi vahvistaa mediassa liikkuneen tiedon Hämeenlinnan murhan epäillyn tekijän kuolemasta. Kyseessä on ulkomaalaistaustainen mies. Uhri on suomalainen nainen, poliisin tviitissä sanotaan viitaten MTV:n uutiseen.

Pääepäillyn kuolema ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jutun tutkinta päätettäisiin välittömästi. Oikeustieteen professori Dan Frände Helsingin yliopistosta toteaa, että poliisin on suoritettava rikoksesta esitutkinta, vaikka rikoksesta epäilty olisikin kuollut.

Fränden mukaan poliisia sitoo esitutkintalaki, mutta syytteeseen ei kuollutta voi kuitenkaan Suomessa asettaa. Kuollutta ei voi myöskään tällöin tuomita rikoksesta.

– Syyttäjälle ei voida jättää mitään, kun ei voi nostaa syytettä kuollutta vastaan, Frände sanoo yleisellä tasolla.

Nainen joutui henkirikoksen uhriksi

Hämeen poliisi ilmoitti tutkivansa maanantain ja tiistain vastaisena yönä tehtyä henkirikosta murhana. Poliisi on ollut tapauksesta vaitonainen.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan nuori nainen joutui henkirikoksen uhriksi kodissaan Hämeenlinnan Myllymäessä. Kerrostalon muut asukkaat hälyttivät poliisin paikalle.

Lue myös: HäSan tiedot: Henkirikos tehtiin uhrin asunnossa

Rikoksesta epäillyllä ei ole aiempia rikosjuttuja vireillä ainakaan Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen Hämeen poliisista on todennut, että epäilty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisi ei kuitenkaan ole tiedottanut tarkempaa tietoa henkirikoksen tekotavasta, -välineestä tai motiivista.

Poliisi kertoo tiedottavansa henkirikoksesta lisää maanantaina. HäSa

Lue lisää: Poliisi vahvistaa naisen menehtyneen henkirikoksen uhrina Hämeenlinnassa alkuviikosta

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic