Kanta-Häme

Hämeenlinnan neuvolan Savuttomat vauvat -kampanjalle tunnustusta – Mediuutiset valitsi sata terveysalan vaikuttajaa

Neuvolatoiminnan vastuulääkäri Anu Mähönen (kuvassa) ja terveydenhoitaja Tiina Nikkanen ylsivät Mediuutisten vaikuttajalistan kakkoseksi. Kuvaaja: Pekka Rautiainen

Terveysalan ammattilaisten uutislehti Mediuutiset on valinnut sata terveysalan vaikuttajaa. Toiseksi tällä listalla sijoittui Hämeenlinnan neuvolan Savuttomat vauvat -kampanjan luoneet neuvolatoiminnan vastuulääkäri Anu Mähönen ja äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitaja Tiina Nikkanen.

Mediuutisten mukaan Mähönen ja Nikkanen loivat Hämeenlinnaan selkeän hoitopolun tupakoiville odottajille. Uuden hoitopolun ympärille rakennettiin Savuttomat vauvat -kampanja, jolla pyrittiin vaikuttamaan hämeenlinnalaisten asenteisiin raskauden aikaisesta tupakoinnista.

 

Listan kärkeen eli terveysalan vuoden vaikuttajaksi Mediuutisten toimitus valitsi valtakunnallisen PET-keskuksen johtajan, Turun yliopiston professorin Juhani Knuutin.

Knuuti taistelee sitkeästi terveysalan huuhaa-tietoa vastaan ja innostaa myös muita ammattilaisia mukaan. Hän on alansa tienraivaaja, joka on uskaltanut laittaa itsensä ja asiantuntijuutensa likoon myös verkossa puolustaessaan näyttöön perustuvaa tietoa.

Lue myös: Hämeenlinna haluaa vauvat savuttomiksi

 

Kolmanneksi listauksessa ylsi Hus Apteekin toimialajohtaja, apteekkari Kerstin Carlsson. Hän on ollut isossa roolissa lääkkeiden kilpailutuksissa ja johtaa Suomen suurinta lääkkeiden hankintarengasta. Hän on ollut keskeisessä roolissa myös riskinjakomallien käyttöönotossa.

Hänen johdollaan C-hepatiittilääkkeet kilpailutettiin valtakunnallisesti ja saatiin hinta sille tasolle, että hoitoa voidaan alkaa antaa kaikille kantajille. Tämä mahdollistaa hoidon laajentamisen kaikkiin aktiivisen C-hepatiitin kantajiin maksavaurion asteesta riippumatta.

Mediuutiset valitsi terveysalan vuoden vaikuttajat kahdeksannentoista kerran. Koko sadan vaikuttajan lista julkistetaan perjantaina 14.12. Mediuutiset-lehdessä ja verkkosivulla www.mediuutiset.fi