Kanta-Häme

Hämeenlinnan palveluverkot käydään läpi keskitetysti

Kaupunginhallitus odottaa, että viime vuonna aloitettu palveluverkkotyö tehdään nyt valmiiksi asti.

Ensi vuoden budjetin pohjaksi on tarkoitus vetää yhteen eri vastuualueiden tekemät palveluverkkopäätökset ja -valmistelut.

– Meillä tehtiin palveluverkkoselitys, joka ei johtanut mihinkään. Siitä käy ilmi, että kaupungilla on valtava määrä toimipisteitä, joita ei hyödynnetä tehokkaasti, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) sanoo.

– Niistä maksetaan vuokraa, mutta ne eivät ole tehokkaassa käytössä. Tämä käy ilmi palveluverkkoselvityksistä.

Erityisesti lasten ja nuorten palveluissa toimipisteisiin käytetään konsultti Eero Laesterän tekemän selvityksen mukaan enemmän rahaa kuin maassa keskimäärin.

Kaupunginhallituksen päättämä budjettikehys edellyttää, että palveluverkkotyöhön palataan. Sitä koordinoi kaupungin kehittämispalvelut.

Budjetin pohjaksi laaditaan myös työllisyyden hoidon ja kotouttamisen suunnitelma sekä toimintamalli. Kehittämispalvelut tekee suunnitelmaa yhteistyössä kaupungin vastuualueiden, elinkeinoyhtiön, työvoimapalveluiden ja oppilaitosten kanssa.

Suunnitelma valmistuu syksyllä 2016 ja sen toimeenpano aloitetaan välittömästi.

– Ikärakenteemme on sellainen, että tarvitsemme uusia työikäisiä asukkaita. Tietojeni mukaan varsin monet oleskeluluvan saaneista turvapaikanhakijoista olisivat kiinnostuneita jäämään Hämeenlinnaan.

Rautio muistuttaa, että oleskeluluvan saaneet maahanmuuttajat ovat täysin vapaita valitsemaan asuinpaikkansa.

Kaupunginhallitus päätti myös, että budjetin yksityiskohtiin palataan myöhemmin.

– Sellaisia ovat mm. veroprosentti tai viime aikoina paljon esillä olleet orkesterivierailut. HÄSA

Päivän lehti

3.7.2020