Kanta-Häme

Hämeenlinnan polittinen kärhämä kärjistyy: Juha Isosuo teki tutkinta­pyynnön Kari Ilkkalasta

 

Taistelu Hämeenlinnan poliittisella kentällä saa yhä kovempia piirteitä. Viimeisin vaihe kiristyneiden välien kärjistymisessä on apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon jättämä tutkintapyyntö perussuomalaisten tulevasta kaupunginvaltuutetusta Kari Ilkkalasta.
 
Isosuo jakoi muun muassa kaikille kaupunginvaltuutetuille tiistaina iltapäivällä tiedotteen, jossa hän perustelee tekemäänsä tutkintapyyntöä.
 
”Olen viime viikon Iltalehdestä (13.12.2012) saanut tietää, että uusi kaupunginvaltuutettu, yrittäjä Kari Ilkkala on tehnyt minusta tutkintapyynnön /rikosilmoituksen poliisille. Tutkintapyyntö koskee lehtitiedon mukaan myös muita kaupungin viranhaltijoita ja yksityisen yrityksen edustajia. Uutisen mukaan Kari Ilkkalan tutkintapyyntö kohdistuu kaupunginvaltuuston 10.9.2012 tekemään paatokseen, jolla kaupunginvaltuusto on myöntänyt takauksen Kiinteistö Oy Moreeni-Metallin lainalle. Päätos on lainvoimainen.
 
Ei varmasti ole sattumaa, että Iltalehden toimittaja on tiennyt asiasta paljon ennen kuin kukaan asianosainen on kuullut asiasta. Poliisi ei varmasti ole välittänyt tietoa toimittajalle. Ei varmasti ole sattumaa, että Kari Ilkkalan tutkintapyyntö on tehty tilanteessa, jossa kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin valinta Kevan varatoimitusjohtajaksi on varmistumassa ja neuvottelut viran täyttämisestä käynnistyvät. Poliisin työtilanteen takia lienee selvää, ettei tutkintapyyntöä edes ehditä selvittää useaan kuukauteen.
 
Tässä vaiheessa voin heti sanoa, että kaikkien virkatehtävieni tutkiminen sopii erittäin hyvin. Toimissani ei ole mitään sellaista, joka olisi jollain tavoin syytä salata,” Isosuo kirjoittaa.
 
Kari Ilkkala kiistää tiukasti vuotaneensa asiaa iltalehdelle.
 
”Olen pakotettu”
 
Isosuon kirje jatkuu:
 
”Oman oikeussuojani takia olen pakotettu tekemään tutkintapyynnön Kari Ilkkalan toiminnasta Kanta-Hameen kihlakunnan poliisilaitokselle. Oman näkemykseni mukaan Kari Ilkkalan toiminta täyttää ainakin sekä laittoman ilmiannon että törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkit.
Vaikka Kari Ilkkalaa koskeva oma tutkintapyyntöni on henkilökohtainen ratkaisu, asialla on vaikutusta myös kaupungin muiden viranhaltijoiden ja työntekijöiden kannalta. On äärimmäisen ikävää, että Kari Ilkkalan tekemällä tutkintapyynnöllä pyritään selvästi painostamaan viranhaltijoita pelkästään poliittisten tavoitteiden takia. Aiheettomat tutkintapyynnöt ovat selvästi myös työsuojelukysymys, johon Hämeenlinnan kaupungin tulee työnantajana puuttua.”
 

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic