Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinna Pride peruuntuu koronan takia – Järjestäjät suunnittelevat vaihtoehtoista juhlimistapaa

Hämeenlinnassa on järjestetty Pride-tapahtuma edellisen kerran vuonna 2015. Nyt sellaista valmistellaan loppukesälle. Kuva: Markku Tanni
Hämeenlinnassa on järjestetty Pride-tapahtuma edellisen kerran vuonna 2015. Tälle kesälle suunniteltu tapahtuma järjestetään mahdollisesti vuoden päästä. Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnan oma Pride-tapahtuma on peruttu koronaviruksen takia. Tarkoituksena oli järjestää Pride-kulkue ja juhla Linnanpuistossa.

Tapahtuma piti alun perin järjestää jo kesällä. Koronavirustilanteen takia juhlaa siirrettiin. Järjestäjät harkitsivat vielä, jos tapahtuman voisi pitää syyskuussa Helsinki Priden yhteydessä. Tartuntariskien takia Priden järjestämistä tänä vuonna ei kuitenkaan pidetä mahdollisena.

– Nyt suunnitelmana on järjestää Pride sitten ensi vuonna, jos se on mahdollista, viestintävastaava Kuura Maula kertoo.

Vaikka kulkue ja juhla peruttiin, järjestäjät aikovat juhlistaa Pridea Instagramin ja Facebookin kautta. Verkkotapahtuman aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Pridea on järjestämässä yksityishenkilöt, mutta tukijoihin kuuluu Seta ja useiden puolueiden nuorisojärjestöt. Hämeenlinnassa on järjestetty Pride edellisen kerran vuonna 2015.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic