fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan ravintolat uusien koronatapausten keskipisteenä - Keskussairaala varoittaa epidemian siirtymisestä leviämisvaiheeseen

Keskussairaalan mukaan maakunta voi pian siirtyä epidemian leviämisvaiheeseen, joka voisi tietää uusia rajoituksia.
Perjantain ja lauantain aikana havaituista uusista tartunnoista peräti seitsemän jäljittyy hämeenlinnalaisissa ravintoloissa tapahtuneisiin altistumisiin. Arkistokuva. Kuva: Silja Viitala
Perjantain ja lauantain aikana havaituista uusista tartunnoista peräti seitsemän jäljittyy hämeenlinnalaisissa ravintoloissa tapahtuneisiin altistumisiin. Arkistokuva. Kuva: Silja Viitala

Lauantaina Kanta-Hämeessä todettiin seitsemän uutta koronatartuntaa, Kanta-Hämeen keskussairaala kertoo Facebook-sivullaan.

Tartunnan saaneista viisi on Hämeenlinnan seudulta ja kaksi Riihimäen seudulta. Tartuntaketjut on onnistuttu jo jäljittämään yhtä tapausta lukuun ottamatta.

Keskussairaalan mukaan tämän perjantain ja lauantain aikana havaituista uusista tartunnoista peräti seitsemän jäljittyy hämeenlinnalaisissa ravintoloissa tapahtuneisiin altistumisiin.

– Vaikka kritiikkiä on esitetty siitä, ettei ravintola-alan elinkeinoa tulisi enempää rasittaa tiedottamalla tapahtuneista massa-altistumisista, fakta on, että oleskeltaessa pidempään sisätiloissa tartunnanlevittäjien kanssa, riski tartunnan saamiselle kasvaa, vaikka ravintoloitsijat toimivat vastuullisesti, Keskussairaalan päivityksessä kirjoitetaan.

Sairaala ohjeistaa noudattamaan ravintoloissa korostetusti turvavälejä ja huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta.

– Jos kokee vähäisimpiäkään oireita, ravintoloissa ei ole syytä asioida! On syytä myös muistaa, että tartuntaa voi kuitenkin levittää myös täysin oireettomana.

Lue myös: Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta – Näin käytät maskia oikein

Viimeistään nyt tulisi alkaa noudattaa tunnollisesti ohjeita ja suosituksia, jotta epidemian eteneminen niin sanottuun leviämisvaiheeseen voitaisiin estää maakunnassa, keskussairaala vetoaa.

– Vaikka suositukset ja säännöt tuntuisivat omasta mielestä kuinka turhilta ja vaara tartunnasta omalla kohdalla hyvin vähäiseltä, niin esimerkit maailmalta kertovat edelleen toista.

– Jos virus pääsee hallitsemattomasti leviämään, riskiryhmät ovat merkittävässä vaarassa, ja vaarallista tautimuotoa esiintyy myös nuoremmalla väestönosalla. Seuraukset voivat olla kohtalokkaat, vaikka tautiin ei menehtyisikään. HäSa

Asiasanat

Menot