Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan seudun bussilipun voi elokuussa maksaa kännykällä

Aluksi uusi lippu tulee käyttöön Hämeenlinnan seudulla aikuisten ja lasten yksittäisillä matkoilla, myöhemmin mobiilimaksaminen saattaa laajentua myös kausilippuihin.
Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteessä tulee elokuussa käyttöön mobiilimaksaminen. Arkistokuva Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteessä otetaan elokuussa käyttöön mobiililippu. Se tulee aluksi käyttöön yksittäisten matkojen maksutapana aikuisilla ja lapsilla.

Uudistuksen tavoitteena on vähentää käteisen rahan käyttöä ja tarvetta bussimatkoilla.

 

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunnan joukkoliikennejaosto hyväksyi mobiilisovelluksen hankinnan kokouksessaan helmikuussa, ja viimeksi maaliskuun kokouksessa päätettiin lippujen hinnat.

Mobiililipun hinta on pääsääntöisesti halvempi kuin käteisellä maksettavan kertalipun, mutta kalliimpi kuin Waltti-kortille ladatun arvolipun hinta.

Esimerkiksi yhden matkustusvyöhykkeen sisällä tehtävän matkan aikuisen kertalippu maksaa tällä hetkellä 3,40 euroa ja arvolipulla yhden matkan hinnaksi tulee 2,40 euroa. Mobiililipun hinta on 2,70 euroa.

 

Mobiililippua on tarkoitus testata rajatulla käyttäjäryhmällä kesäkuussa ja kaikkien asiakkaiden käyttöön se tulee elokuussa.

Myöhemmin suunnitelmissa on ottaa käyttöön myös kausilippu, jonka maksaminen onnistuisi mobiilisovelluksella. Tämä vaatii kuitenkin autojen rahastuslaitteiden uusimisen.

Samoin myöhemmin tarkoitus on ottaa mobiilimaksaminen käyttöön erilaisille tunnistusta vaativille alennukseen oikeutetuille ryhmille. HÄSA

 

Lue myös: Waltti-lataus onnistuu pian kioskista