Kanta-Häme

Hämeenlinnan seutu houkuttelee muuttajia

Hämeenlinnan ja Riihimäen seudut jaksoivat viime vuonna houkutella uusia asukkaita, mutta Forssan seutu on vahvasti miinusmerkkinen väestötilastojen valossa.

Hämeenlinnan kaupunki sai viime vuonna yli 300 uutta asukasta. Janakkala ja Hattula sen sijaan menettivät asukkaita. Niistä huolimatta Hämeenlinnan seutu kasvoi edellistä vuotta ripeämmin.

Kehittämiskeskus Oy Hämeen mukaan Hämeenlinnan kasvusta valtaosa koostui siirtolaisuudesta ja maan sisäisestä muutosta. Syntyneiden määrä sen sijaan väheni edellisvuodesta ja kaupunki tarvitsisikin kipeästi lisää lapsiperheitä samoin kuin aikuisväestöä houkuttelevia työpaikkoja.

Hattula menetti kehittämiskeskuksen mukaan väkeä nimenomaan muuttotappiona sanoin kuin Janakkalakin.

Forssan seutu mataa tappiolla

Riihimäen seudulla Hausjärven kasvu kääntyi kuihtumiseksi, mutta Loppi ja Riihimäki onnistuivat haalimaan lisää uusia asukkaita.

Forssan seudulla puolestaan kaikki kunnat olivat muuttotappiokuntia. Viiden kunnan muodostaman seutukunnan asukasmäärä väheni yhteensä yli 220 hengellä.

Suomen 19. maakunnan joukossa Kanta-Häme oli väestökehitykseltään vahvasti keskikastia kaikilla mittareilla mitattuna.

Maahanmuutto Kanta-Hämeeseen väheni vuonna 2013 edellisvuodesta muutamilla kymmenillä henkilöillä. Maakuntaan muutti viime vuonna 520 ulkomaalaista.

Tiedot perustuvat vuoden 2013 alustaviin lukuihin. Viralliset väestötiedot vahvistetaan maaliskuun loppupuolella. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020