Kanta-Häme

Hämeenlinnan Teatteri miettii säästökohteita

Hämeenlinnan teatteri on joutunut viimeiset pari vuotta joka vuosi supistamaan toimintaansa. Niin näyttää käyvän myös ensi vuonna.

Hämeenlinnan kaupungin tukea on tulossa teatterille 1 950 000 euroa, joka on 20 000 euroa vähemmän kuin tänä vuonna.

– Tällaisen tiedon olen saanut kaupungin projektipäällikkö Antti Vihiseltä, sanoo teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Teatteri saa myös valtion avustusta, joka sekin on pienentynyt vuosi vuodelta. Mikäli ennakkotiedot pitävät paikkansa, valtion avustusta on tulossa 847 885 euroa, joka on 30 752 vähemmän kuin viime vuonna.

– Vuodesta 2015 rahoituksemme on pienentynyt 150 000 vuoteen 2017, jos valtion ennakkotieto leikkauksesta toteutuu, kertoo Sinisalo.

Sinisalon mukaan ensi vuonna ollaan tilanteessa, joka saattaa aiheuttaa ikäviä toimenpiteitä. Se tarkoittaa joko tuotannon supistamista, joka näkyy taas lipputuloissa, tai teatterin tekemistä pienemmällä henkilökunnalla.

– Kun rahat vähenevät, eroa ei pystytä lipputuloilla kuromaan, vaikka siihen ensisijaisesti pyrimmekin.

Teatterilla on tehty jo merkittäviä säästöjä. Tilavuokrissa on säästetty, esimerkiksi ompelimo ja lavastus ja toimisto ovat muuttaneet pienempiin tiloihin.

Tuotantoa on supistettu myös. Tänä vuonna on yksi tuotanto vähemmän kuin viime vuonna. Myöskään uutta henkilöstöä ei ole palkattu lähteneiden tilalle. HÄSA

Menot