Kanta-Häme

Hämeenlinnan telttapojalla on vielä jäljellä sakkoöitä

Otto Rantasella on enää muutama yö jäljellä teltassa. Sitten hän pötkähtää omaan sänkyynsä.

Hämeenlinnalainen Otto Rantanen on nukkunut pian 366 päivää kotitalonsa parvekkeella teltassa.

Hämeen Sanomat on seurannut vuoden aikana Rantasen teltassa yöpymistä. Viime viikolla myös valtakunnan media heräsi telttapojan harrastukseen. MTV3-uutisten kevennys kävi Rantasilla ja Iltalehti soitti haastattelun.

Miltä julkisuus tuntuu?
– En tiedä, olisinko tarvinnut julkisuutta. Tämä on ollut vain pieni kokeilu. Olisihan se tietenkin kiva, jos joku muukin innostuisi kokeilemaan tätä, Rantanen kertoo.

Rantanen sai idean teltassa nukkumiseen 12-vuotissyntymäpäivänsä aattona. Nyt hän on täyttänyt jo 13 vuotta, mutta silti karkausvuoden 366 telttayötä eivät ole kasassa. 

Kun Rantanen on yöpynyt mummonsa ja pappansa luona muutaman yön, hän on nukkunut sängyssä. Myös Ruotsin reissulla tuli nukuttua muutama yö sisällä, samoin kipeänä ollessa. Vuoden aikana Rantasen kutsumia ”sakkoöitä” tuli yhteensä 16. Nyt hän nukkuu niitä teltassa pois saadakseen täyteen 366 yötä teltassa.

Sukulaiset ovat kuitenkin ottaneet hyvin huomioon teinipojan kokeilun. Kummitäti järjesti Otolle parvekemajoituksen kesävierailulla, silloin ei ollut edes telttaa vaan hän nukkui taivasalla parvekkeella. Samoin hän pääsi serkkujen luona telttaan yöpymään.

Otto Rantanen palaa mielellään omaan sänkyynsä. 

– Se levitettiin jo parisängyn kokoiseksi, joten nyt on tilaa vaikka nukkua äksänä. Peiton alle on kiva päästä.  

Rantanen kuitenkin arvelee, että ensin sisäilma voi tuntua tunkkaiselta ja kuumalta nukkua. Siihen löytyy ratkaisu.

– Ainahan voin nukkua parvekkeen ovi auki. HÄSA

 

Viimeinen telttayö 22.–23. elokuuta. Otto Rantasen voi syksyllä bongata myös Hämeenlinnan teatterin Kultalampi-näytelmästä. Ensi vuonna hänet nähdään teatterin Suomi 100 vuotta -juhlanäytelmässä.