fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan torilla avataan joulu sunnuntaina - Joulupukki ja ponit saapuvat kello 15

Vuoden 2018 joulunavaus. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan torin joulunavauksessa sunnuntaina 24.11. perinteisenä elementtinä on valo ja tuli. Joulukuusi saa valaistuksensa ja iltapäivän huipennuksena on tulishow toripuistossa.

Lisäksi ohjelmassa perheen pienimmille ponitalutusta ja joulupukki. Oma SP tarjoaa joulupuuron ja tunnelmaa luo Vox Vanajae -kuoro.

Kaupungin tervehdyksen joulunavaukseen tuo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Tapahtuma alkaa kello 15, kun ponit ja joulupukki saapuvat paikalle. Puuroa syödään 15.30, ja varttia myöhemmin on kuoron vuoro.

Mukana jo 30 kaupunkikeskustaa

Suomen kaupungeista suurin osa avaa joulukautensa 23.-24.11.

Valtakunnallinen yhteisjoulunavaus järjestettiin ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten osana virallisia Suomi 100 -juhlallisuuksia. Vuonna 2019 mukana on jo 30 kaupunkikeskustaa.

Keskustan kaupan tärkein myyntikausi eli joulukausi avataan näin seremoniallisesti ympäri valtakuntaa Suomi 102 -yhteisjoulunavauksella. Tapahtumalla on pitkiä perinteitä.

Pitkiä perinteitä

Jo vuonna 1900 turkulaiset lumoutuivat ihmeellisestä Tuomiokirkon joulukuusesta, johon syttyivät ylimaalliset sähkövalot. Kluuvikadun kauppiaat koristelivat ensimmäisen joulukatunsa Bertha Fazerin johdolla Helsingissä vuonna 1930.

Suomen ensimmäinen joulunavausjuhla oli vuonna 1949 Helsingin Aleksanterinkadulla.

Joulupukki on kaikkien joulunavausten ylivoimainen ykköstähti. Ahkera suomalainen joulupukki haluaa varmistaa asemansa ainoana oikeana maailmassa. Suomi on joulupukinmaa.

Yhteisjoulunavaus saa nyt yhteensä noin miljoona suomalaista liikkeelle.

Menot