Kanta-Häme

Hämeenlinnan toriparkki nitkahti rahoituksen etsintään - Kaupunginhallitus: "Tämä ei ollut päätös toteuttamisesta"

Kaksi kerrosta ja sisälle Linnankadulta, mutta toteutuspäätöstä ei vielä tehty.
Turun toriparkin ja sen energiapaalujen päälle on kaavailtu tällaista rakennusta. Kuva: Havainnekuva/ Ramboll

Toriparkkia lähdetään suunnittelemaan siltä pohjalta, että laitokseen tulee kaksi kerrosta ja sisäänkäynti on Linnankadulta.

Tällöin pysäköintilaitokseen tulisi vajaat 500 parkkipaikkaa ja kustannukset nousisivat 29 miljoonaan. Valtuusto käsittelee vielä alustavaa suunnitelmaa tammikuun lopussa.

 

Kaupunginhallitus ei ollut asiasta yksimielinen. Lulu Ranne (ps.) esitti, että toriparkkia on jo suunniteltu tarpeeksi ja hankkeesta tulisi luopua. Hän ei saanut esitykselleen kannatusta.

Vihreiden Kirsi Ojansuu-Kaunisto esitti, että pysäköintilaitoksesta rakennettaisiin yksikerroksinen. Silloin paikkoja olisi noin 330 ja kustannukset 21 miljoonaa euroa.

Lisäsi vihreät halusivat selvittää ennen toriparkkipäätöstä myös Kaivoparkin laajennuksen kustannukset ja suunnitelmat. Myöskään tämä esitys ei saanut kannatusta kaupunginhallituksessa.

Ranjith Kumar Prabhakaran (sd.) esitti Pentti Nyholmin (sd.) kannattamana asian jättämistä pöydälle. Kaksikko ei kuitenkaan saanut kannatusta. Asian käsittelyä jatkettiin äänin 9-2.

 

Valtuustolle menevän esityksen yhteyteen lisättiin vielä yksimielisesti toteamus, ettei tämä ollut päätös toriparkin toteuttamisesta.

Lisäksi viitataan valtuuston marraskuussa 2016 tekemään päätökseen, jonka mukaan hanke voidaan toteuttaa vain, jos vähintään puolet rahoituksesta on yksityistä.

 

Nyt tehdyllä päätöksellä voidaan ryhtyä kartoittamaan mahdollisia sijoittajia, koska tiedetään hankkeen laajuus ja kustannusarvio.

Ideana alustavassa hankesuunnitelmassa lähetään siitä, että toriparkin pysäköintipaikat ovat mahdollisimman monikäyttöisiä eli asukas- ja asiakaspaikkoja.

Kun ulkopuolisen rahoituksen määrä on tiedossa ja hankesuunnitelmaa viilattu, valtuusto käsittelee asiaa joskus syksyllä 2019. HÄSA

 

Lue myös: Hämeenlinnan toriparkille kolme vaihtoehtoa – Sisään ajettaisiin Sibeliuksenkadulta tai Linnankadulta (14.12.2018)

 

Päivän lehti

5.8.2020