Kanta-Häme

Hämeenlinnan uusitussa uimahallissa on riittänyt vipinää – kävijätavoitteet paukkuivat heti ensimmäisenä vuonna

Vuosi sitten avattu Hämeenlinnan uimahalli oli suljettu puolitoista vuotta peruskorjauksen ja laajennuksen takia. Nyt altaissa on eriittänyt vipinää.

Hämeenlinnan uimahalli avautui peruskorjauksen jälkeen päivälleen vuosi sitten eli 4.12.

Peruskorjauksen jälkeiselle vuodelle asetettiin etukäteen kävijämäärän suhteen kasvutavoite – tavoitteena oli, että uimahalli vetäisi 10 prosenttia enemmän väkeä kuin ennen remonttia.

Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiön lähettämän tiedotteen mukaan tavoite ylittyi reilusti, ja kävijämäärä on kasvanut noin 17 prosenttia remonttia edeltävään vuoteen 2015 verrattuna.

Remontoidussa uimahallissa on tammi-marraskuun aikana käynyt jo noin 236 250 kävijää, kun vastaavana aikana vuonna 2015 kävijöitä oli 202 500. Vuoden 2015 lopullinen kävijämäärä oli 220 500 henkeä.

– Aasiakkaamme ovat ottaneet uudistetun uimahallin hyvin vastaan. Runsas kävijämäärä kertoo uimahallin merkityksestä kuntalaisten liikuntapaikkana. Olemme saaneet positiivista palautetta muun muassa uudistuneista pesu- ja allastiloista sekä uimahallin teemapäivistä, kertoo toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Alkuvuodesta ongelmia aiheuttivat muun muassa kosteiden tilojen liukkaus ja sähköinen portti- ja kaappijärjestelmä. Pöyhiän mukaan ongelmiin on haettu ratkaisuja ja ne on saatu hallintaan.

Muistatko tämän:  Hämeenlinnan uimahallin remontti etenee aikataulussaan

Uimahallin peruskorjauksen yhteydessä tehtiin merkittäviä muutoksia kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Kaukolämmön rinnalla lämmitykseen käytetään nyt myös maalämpöä ja aurinkolämpökeräimiä.

Lämmityksen hybridijärjestelmä on vähentänyt kaukolämmön tarvetta lähes 40 prosenttia. Kesän aikana aurinkokeräimien tuottama ylimääräinen lämpö on myyty takaisin kaukolämpöyhtiölle, tiedotteesta selviää.

 

Artikkelia päivitetty kello 14.53. Lisätty tarkat kävijämäärät.