Kanta-Häme

Hämeenlinnan valtuusto myönsi eron rikostutkinnassa olevalle Anni Puntilalle

Uudeksi valtuutetuksi nousi jo yhden kauden aiemmin valtuustossa istunut Jarmo Vainio.
Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Anni Puntila ei osallistunut enää edelliseen, kesäkuun valtuuston kokoukseen, vaikka virallisesti hänelle myönnettiin ero maanantaina. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto myönsi kokouksessaan maanantai-iltana kokoomuksen valtuutetulle Anni Puntilalle eron kaupungin luottamustehtävistä.

Päätös oli yksimielinen eikä siitä käyty keskustelua.

Valtuusto totesi, että kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu Jarmo Vainio nousee kaupunginvaltuuston jäseneksi ja että puolueen muut varavaltuutetut nousevat varalla olevien järjestyksessä yhden sijan.

Anni Puntilan tilalle kaupunginvaltuustoon nousee Jarmo Vainio. Arkistokuva: Ville-Veikko Kaakinen

Lähinnä päiväkotien johtajana työuransa tehneellä Vainiolla on aiempaa kokemusta valtuustosta kaudelta 2013–16. Tuota edeltäneen vaalikauden hän oli varavaltuutettuna. Hän on toiminut myös lautakuntien jäsenenä.

Valtuutettu Puntila oli myös kaupunginhallituksessa istuvan Helena Lehkosen varajäsen. Uudeksi varajäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi valtuusto valitsi Antti Ahosen.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan jäseneksi Puntilan tilalle valtuusto valitsi Kirsi Levän ja Hämeen liiton maakuntavaltuuston jäseneksi Päivi Kankaanmäen.

Puntila päätyi pyytämään eroa luottamustehtävistään, kun hänen toimistaan yrityselämässä oli käynnistetty rikostutkinta.

Puntila on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Puntila on istunut myös neljän kunnallisen osakeyhtiön hallituksessa. Hän pyysi eron myös näistä tehtävistään.

Kirjeessään Hämeenlinnan kaupungille Puntila sanoi joutuvansa jättämään eronpyyntönsä, ”koska koen vahvasti, etten voi toimia luottamustehtävissä silloin, kun johtamaani yhtiötä epäillään ympäristörikoksista”.

”En halua heittää varjoa Kokoomuksen, kaupunginvaltuuston saati kaupungin yhtiöiden päälle”, Puntila kirjoitti.

Lue myös:

Eroa hakeneen valtuutetun johtamissa yrityksissä pitkään jatkunut riita – Poliisi tutkii epäiltyä asiakirjojen väärennystä (1.7.2020)

Perussuomalaisten hämeenlinnalaisvaltuutettu on myös epäiltynä Barreli-tutkinnassa (29.7.2020)

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic