fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan Viihdekeskuksella uusi omistaja

Kaupungin ravintolaelämä on saanut uusia omistajia, kun Hämeenlinnan Viihdekeskus oy on myyty. Pitkään yrityksen toimitusjohtajana ja pääomistajana toiminut Tapio Kiuru möi omistuksensa yhtiöstä. Uuden taustayrityksen nimeksi muuttui Seagullsit oy.
 
Hämeenlinnan Viihdekeskus on pyörittänyt Hämeenlinnassa muun muassa Alebaaria, Yökerho Kultaa ja Iskelmä-baaria.
 
– Möin, kun yritykselle löytyi ostaja, Kiuru kuvailee.
 
Yhtiön omistuksessa on myös Sibeliuksenkadulla sijaitseva yökerho Sirkus, joka on ollut suljettuna viime vuoden lopusta lähtien.
 
Tällä hetkellä suljettuna olevat ravintolalaivat m/s Tyyne ja Teemu siirtyivät niin ikään uudelle omistajalle.
 
Kiuru ei kommentoi loppukeväästä lukkoon lyödyn yrityskaupan myyntihintaa.
 
YKSI UUDESSA yrityksessä mukana oleva on helsinkiläinen Juha Kivimurto. Hän on yksi uusista osakkaista.
 
Kivimurto ei halua kommentoida uuden yrityksen muita osakkaita eikä sitä, miten omistus jakaantuu. Hän kuitenkin kertoo, että ryhmässä on kokemusta baarien pyörittämisestä. Kivimurto on puolestaan toiminut yrittäjänä elintarvikealan konsultti- ja maahantuontiyrityksessä.
 
Hän kertoo, että uudistuksia on Hämeenlinnassa luvassa, mutta niistä tiedotetaan tarkemmin syksyllä.
 
– Ravintola-alalla on viime vuosina ollut todella voimakkaita ja vauhdikkaita muutoksia. Joudumme miettimään kesän todella tarkkaan, jotta konsepti on toimiva, sanoo Kivimurto.
 
KEVÄÄLLÄ MYYTY ravintolayhtiö on viime vuosien tilinpäätöstietojen mukaan ollut kohtalaisen hyvässä tuloskunnossa, mutta taloudellinen tulos on ollut laskusuunnassa.
 
Vielä vuonna 2011 Hämeenlinnan viihdekeskus tuotti voittoa verojen jälkeen 624 000 euroa.
 
Viime vuonna tulos oli 17 000 euroa tappiolla. Yhtiön velka on kuitenkin pieni, vaikka liikevaihto on laskenut muiden ravintola-alan yritysten mukana.
 
Yhtiöllä on tilinpäätöstietojen mukaan 22 työntekijää.
 
Yhtiön myynyt Tapio Kiuru toteaa, että yksi syy yrityksen myyntiin olivat tulevaisuudennäkymät.
 
– Tulevien vuosien taloudellinen tilanne ei näytä kovin ruusuiselta, ja ravintolaliiketoiminta kulkee käsi kädessä maan taloustilanteen kanssa, hän sanoo.
 
RAVINTOLA-ALA on Suomessa tiukasti säännelty, ja veromuutokset vaikuttavat siihen vahvasti. Alkoholin anniskelumyynti laski vuonna 2014 matkailu- ja ravintola-alan kattojärjestön Maran mukaan 4,7 prosenttia edellisvuoden tasosta.
 
Uudet omistajat myös tietävät, mikä alan tilanne tällä hetkellä on. Tämän takia Kivimurto sanoo, että muutokset ovat tarpeen.
 
– Kaupungeissa kulurakenne on tällä hetkellä vaikea, Kivimurto arvioi.
 
Toistaiseksi kesän ajan auki olleet baarit ja ravintolat ovat näkyviltä osiltaan pyörineet entiseen tapaansa.
 
Suurin muutos kohdistuu Sirkuksen suuriin tiloihin.
 
– Perinteinen yökerhotoiminta on vanhassa mallissaan taakse jäänyttä elämää. Nykylainsäädännöllä se on bisneksen teon kannalta täysin mahdotonta, Kivimurto kertoo.
 
Ainoa konkreettinen toimi, jonka Kivimurto toistaiseksi kertoo on, että yhtiö aikoo syksyllä huutokaupata vanhoja ääni- ja valolaitteita, joita Hämeenlinnan Viihdekeskukseen on vuosien aikana kertynyt.

Menot