Kanta-Häme

Hämeenlinnassa ei ole enää huomisesta alkaen suntioita

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän henkilöstöorganisaatio muuttuu toukokuun alusta alkaen.

Keskeinen muutos on kiinteistö- ja hautaustoimen yhdistäminen siten, että koko henkilöstöä voidaan ohjata joustavasti työtehtäviin kiinteistöihin ja hautausmaille sen mukaan, missä tarvetta on.

Samalla samaa työtä tekevien tehtävänimikkeet on yhtenäistetty. Muun muassa perinteikäs suntion virkanimike poistuu käytöstä ja jatkossa kirkoissa työskentelee vahtimestari.

– Kyllä näitä nimikkeitä on mietitty ja onhan vanhan suntio-nimikkeen poistuminen joissakin määrin sääli. Varsinkin vanhempi väki tiesi, mitä suntio tekee, sanoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Timo Kalaja.

Hänen mukaansa suurin syy muutokseen on se, että tehtävänkuvat ovat laajentuneet ja muuttuneet. Jumalanpalveluksia valmistelevan suntion työpaikkoja ovat perinteisesti sakasti ja kirkko. Työ on kuitenkin laajentunut siivoukseen ja seurakuntatalojen vahtimestarin tehtäviin.

Suntioiden myötä myös erilliset siivooja-vahtimestarin, seurakuntamestarin ja ylivahtimestarin nimikkeet poistuvat käytöstä. Vahtimestareita on 16 ja heidän esimiehensä on Päivi Korpinen.

Hautausmaiden ja kiinteistöjen hoito- ja kunnossapitotyötä tekevien tehtävänimike on nyt erityisammattimies. Nimike voi sisältää keskenään erilaisia työtehtäviä, kuten haudankaivuuta. Erityisammattimiehiä on yhtymässä 12 ja työnjohtajana toimii Esa Lehtonen. Hautausmaille palkataan lisäksi vuosittain noin 50 kausityöntekijää ja kausityönjohtaja.

Ruokapalvelussa tehtävänimike on seurakuntaemäntä, joita on yhtymässä kolme. Seurakuntaemäntien esimies on Tarja Seppänen.

Kiinteistö- ja hautaustoimen kokonaisuutta johtaa kiinteistöpäällikkö Eija Rantala. Hautausmaiden päällikkönä toimineen Kari Laihon tehtävänimike on toukokuusta alkaen ylipuutarhuri.

Henkilöstöpalveluiden työntekijöiden esimies on henkilöstöpäällikkö Päivi Hyvärinen ja talouspalvelujen työntekijöiden esimies on talouspäällikkö Marco Björkskog. Koko yhtymäorganisaation operatiivinen esimies on talousjohtaja Kai Kauppinen.

Seurakuntayhtymä huolehtii kiinteistö- ja hautaustoimesta sekä henkilöstö- ja talouspalveluista. Muusta kirkon työstä huolehtivat totuttuun tapaan yhtymän viisi seurakuntaa. HäSa

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic