Kanta-Häme

Hämeenlinnassa ensi vuonna konsertteja 150 000 eurolla

Elämänlaatulautakunta hyväksyi kokouksessaan torstaina tilaajajohtaja Markku Rimpelän esityksen, että kaupunki käyttää orkesterivierailujen hankkimiseen ensi vuonna 150 000 euroa.

–  Keskustelun yksityiskohtiin en voi mennä, mutta koska sopimus Sinfonia Lahden kanssa loppuu, muutetaan konserttien tuottamistoimintaa kokonaan, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Hanna Raita (ps.).

Riikka Helenius (kesk.) ehdotti, että summa olisi korotettu 200 000 euroon, mutta sitä ei kannatettu. Tänä vuonna konsertteihin käytetään 255 000 euroa.

– Alunperin virkamiehen säästöehdotus oli suurempi. Tämä 150 000 on nyt se summa, jolla saadaan toivottavasti säilytettyä monipuolista konserttitoimintaa jatkossakin, sanoo Raita.

Hämeenlinnan Sibelius-seura toimitti lautakunnalle 105 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen monipuolisen konserttitoiminnan puolesta.

– Totta kai vetoomuksella oli merkitystä, mutta tässä taloudellisessa tilanteessa pitää katsoa isoa kuvaa. Meillä on syksyllä vielä vaikeita paikkoja edessä, kun joudumme etsimään säästöjä jo aikaisemmin suunniteltujen lisäksi, sanoo Raita.

Sekä Sibeliuksen syntymäkotisäätiön että Verkatehdas oy:n on määrä laatia omat ehdotuksensa ensin vuoden vierailutoiminnasta lähiviikkoina. Niiden pohjalta lautakunta päättää ennen juhannusta, kumpi taho tuottaa ensi vuoden konsertit. HÄSA

 

 

 

 

Päivän lehti

8.7.2020