Kanta-Häme

Hämeenlinnassa epäillään murtosarjaa

Hämeenlinnan keskustassa murtauduttiin viikonlopun aikana kuuteen eri liiketilaan. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jani Stepanoff Hämeen poliisista kuvaa murtosarjaa poikkeukselliseksi.

– Epäilemme, että murroilla olisi sama tekijät tai tekijät, koska ne ovat tapahtuneet samoihin aikoihin samalla alueella.

Stepanoff kuitenkin korostaa, että poikkeuksellisesta viikonlopusta huolimatta murtoja ei tapahdu Hämeenlinnassa sen enempää kuin aiemminkaan.

Yksi murron kohteeksi joutuneista yrityksistä oli Raatihuoneenkadulla sijaitseva Café Bar Skogster. Ravintolan omistavan Tawastia Groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti kertoo murron tapahtuneen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

– Ravintolasta vietiin huomattavasti omaisuutta, jota oli etsitty esimerkiksi vääntämällä lukittuja ovia auki.

Mäki-Kuutti ihmettelee, miten keskustassa voi tapahtua näin monta suurempaa murtoa lyhyessä ajassa. Keskustaa pidetään liiketiloille lähtökohtaisesti turvallisena, koska se on alueena vilkas.

– Olen keskustellut paljon ihmisten kanssa siitä, voiko Hämeenlinnan päätös sammuttaa katuvalot öiksi mahdollistaa tällaisen toiminnan. Keskustan ollessa pimeä varkaat saavat toimia rauhassa. Häsa

Mainos