Kanta-Häme

Hämeenlinnassa ikäihmisten lautakunta ei vielä päätä lisäsäästöistä

Ikäihmisten lautakunta saa tänään keskiviikkona eteensä listan toimialueen mahdollisista säästöistä. Lautakunta ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ota kantaa ehdotuksiin, vaan ne lähetetään ensin kaupunginhallituksen käsittelyyn.

– Kaupunginhallitus on ottanut aktiivisen roolin tuloksellisuusohjelman laadinnassa. Se tekee linjaukset toimenpiteistä, ja vasta sen jälkeen ne tulevat lautakunnan käsittelyyn, kertoo tilaajapäällikkö Leena Harjula.

lkäihmisten lautakunnan alaisten toimintojen säästötarve on noin 850 000 euroa. Tähän sisältyy kaupunginhallituksen asettama kahden prosentin leikkaus tämän vuoden budjettiin. Sen osuus lautakunnan säästötavoitteesta on 388 000 euroa.

Jo tämän vuoden budjettiin on kirjattu Voutilakeskuksen laitoshoidon muuttaminen tehostetuksi palveluasumiseksi. Lautakunnalle esitetään nyt, että muutos toteutetaan syyskuun alusta alkaen eli kuukautta aiemmin kun mikä oli alkuperäinen tarkoitus.

Lisäksi lautakunnalle esitetään, että lyhytaikaishoiva järjestetään jatkossa osittain perhehoitona ja että kotihoidon palvelusetelin käyttöä pyritään lisäämään. Nämä linjaukset on tehty jo aiemmin, ja siksi lautakunta voi päättää niistä jo tässä vaiheessa.

Muita säästökeinoja voisivat olla ympärivuorokautisen pitkäaikaishoivan henkilöstömitoituksen laskeminen, kotihoidon kriteerien tiukennus sekä ateriapalvelun hinnannousun leikkaus ja kaupungin ostamien päivätoimintapalveluiden karsiminen.

Näihin lautakunta ei Harjulan mukaan ota tässä vaiheessa kantaa. HÄSA

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic