fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnassa kolehti pakolaisten auttamiseksi

Hämeenlinna/Helsinki. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jumalanpalveluksissa kerätään tänään sunnuntaina kolehti Kirkon Ulkomaanavun Balkanin projektin hyväksi. Se tarjoaa hätäapua Euroopan pakolaiskriisiin Unkarin, Serbian ja Kreikan alueella. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa hädänalaisimmille pakolaisille puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, lämpimiä vaatteita ja huopia.

Kirkkohallitus suositteli perjantaina, että seurakunnat kohdentaisivat sunnuntain kolehdin pakolaisten auttamiseksi.

Tavanomaisesti kolehtikohteet on päätetty hyvissä ajoin etukäteen, mutta painavasta syystä kolehdin keräämisen kohdetta voidaan kuitenkin muuttaa.

Seurakunnat auttavat jo nyt lukuisin eri tavoin, muun muassa järjestämällä vaate- ja tavarakeräyksiä, antamalla pakolaisille asiointi- ja lastenhoitoapua sekä tekemällä yhteistyötä vastaanottokeskusten kanssa.

Myös Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo kehottaa seurakuntia tehostamaan toimiaan Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.

Kaikissa ortodoksisissa pyhäköissä kannetaan kolehti kansainvälisen diakonian hyväksi viikon kuluttua sunnuntaina. Lahjoittaa voi myös ortodoksisen kirkon kansainvälisestä diakoniasta vastaavan Filantropian kautta. HäSa

Menot