fbpx
Kanta-Häme Forssa

Hämeenlinnassa monta hyvää muttei yhtään ylitse muiden – Vuoden kaupunginosakilpailuun ennätysmäärä ehdotuksia

Kisassa mukana oleva Sairio on haluttua asuinaluetta. Sekä kaupungin keskusta että Aulangon luonto ovat lähellä. Kuva: Esko Tuovinen
Kisassa mukana oleva Sairio on haluttua asuinaluetta. Sekä kaupungin keskusta että Aulangon luonto ovat lähellä. Kuva: Esko Tuovinen

Kotiseuturakkaus sai kansan liikkeelle, kun Suomen Kotiseutuliitto pyysi ehdotuksia Vuoden kaupunginosa 2020 -kilpailuun.

Ehdotuksia tuli kaikkiaan 295. Ehdotusten kohteena on ennätykselliset 121 kaupunginosaa 25 kaupungista.

– Kilpailuun tuleva ehdotusten suuri määrä kertoo asukkaiden arvostavan kaupunginosatoimijoiden työtä. Ehdotuksia tulee kattavasti eri puolilta maata sekä suurista että pienistä kaupungeista, valintaraadin puheenjohtaja Tuula Salo iloitsee.

Kankaantausta, Nummi vai kenties Ojoinen?

Ehdotusten määrän perusteella kiihkein kotiseuturakkaus roihuaa Vantaan Korsossa, jota esitettiin Vuoden kaupunginosaksi 24 kertaa.

Helsingin Kuninkaantammi keräsi seuraavaksi eniten, 16 ehdotusta. Kolme eri kaupunginosaa keräsi 13 ehdotusta: Helsingin Malmi, Jyväskylän Kypärämäen ja Köhniön alue sekä Oulun Karjasilta.

Hämeenlinnasta parhaaksi kaupunginosaksi on useita kandidaatteja, joskin eniten ääniä saanutta Sairiota ehdotettiin vain kaksi kertaa.

Yhden ehdotuksen saivat Kankaantausta, Katuma, Kauriala, Nummi, Ojoinen ja Vuorentaka.

Voittaja selville Flooran päivänä

Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista ja kaikille avointa.

Tänä vuonna valinnassa korostuvat yhdessä tekeminen ja kaikkien ottaminen mukaan toimintaan. Haussa kysyttiin muun muassa, miten yhdessä tekemisen meininki näkyy kaupunginosassa ja pääsevätkö kaikki halutessaan mukaan toimintaan.

Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.

Vuoden kaupunginosaa sai ehdottaa kuka tahansa. Voittaja julkistetaan Flooran päivänä 13. toukokuuta.

Menot