Kanta-Häme Hämeenlinna

Naisen pahoinpidelleelle hämeenlinnalaismiehelle tuomio törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta

Mies hakkasi nyrkin ja mailalla sekä löi naista puukolla. Nainen onnistui lopulta pakenemaan naapuriin.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut hämeenlinnalaismiehen kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Mies tuomittiin myös maksamaan vahingonkorvauksia asianomistajalle. Asiaa käsiteltiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa perjantaina.

Mies pahoinpiteli asianomistajana olleen naisen viime tammikuussa Hämeenlinnassa. Pahoinpitely alkoi naisen autossa. Mies löi naista nyrkillä, metallisella mailalla ja auton lumiharjalla päähän. Mies myös iski naista puukolla reiteen.

Pahoinpitely jatkui miehen asunnon pihamaalla ja asunnossa, jossa mies kuristi ja suihkutti naista kaasusumuttimella kasvoihin. Mies myös leikkasi naisen hiuksia puukolla ja hiustenleikkuukoneella.

 

Nainen pääsi lopulta pakoon läheiseen asuntoon, josta hän sai apua sekä toimitettiin hoitoon. Syyttäjän mukaan pakeneminen todennäköisesti pelasti naisen hengen.

Nainen sai pahoinpitelystä niin pahat vammat, että haastehakemuksen mukaan hänen kasvonsa olivat muodottomat. Naisen nenä ja silmänpohja murtuivat.

 

Syyttäjä vaati miehelle vähintään viiden vuoden vankeustuomiota tapon yrityksestä ja vapaudenriistosta. Syyttäjä vaati rangaistusta mitattaessa sovellettavaksi koventamisperustetta, koska miehellä oli aikaisempaa historiaa samankaltaisista kuin nyt tuomituista rikoksista.

Mies on ollut vangittuna 6. helmikuuta lähtien. Vankeusaika vähennetään hänen tuomiostaan.

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen. HäSa

 

Juttu päivitetty kokonaisuudessaan 12.4. klo 14:52 tuomion tultua julkiseksi.