Kanta-Häme

Hämeenlinnassa pakataan jo Rainbow-maitoa

Rainbow-maidon pakkaus on käynnistynyt Hämeenlinnan Osuusmeijerissä. Maidon tilaaja on S-ryhmä, ja se tulee myyntiin pikkuhiljaa huhtikuun aikana Prismoihin, S-marketeihin ja suurimpiin Sale-myymälöihin.

– Tuomalla valikoimiin Rainbow-perusmaidot haluamme varmistaa, että asiakkaillemme on tarjolla edullisia kotimaisia maitovaihtoehtoja, sanoo S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

S-ryhmän myymälöihin tulee myyntiin Rainbow-tuotemerkin alla kotimainen kevytmaito ja rasvaton maito. Hämeenlinnan Osuusmeijerin toimitusjohtajan Risto Kosken mukaan S-ryhmälle pakattava maito on samaa maitoa kuin Arla Ignmanin vastaavat tuotteet. Kevytmaidon rasvaprosentti on 1,5 ja rasvattoman maidon 0,05.

Koski näkee Rainbow-maidon pakkaamisen myönteisenä asiana, jolla haetaan kasvua.

– Maidon tuotanto kasvaa, mutta minkä verran, se selviää vasta lähiviikkoina. Eri tuotemerkkien alla myytävä maito tulee Suomessa lisääntymään. Siksi pitää olla ajoissa liikkeellä.

S-ryhmän mukaan maito kerätään suomalaisilta maidontuottajilta ympäri Suomen. Hämeenlinnan Osuusmeijerin lisäksi Rainbow-maitoa pakataan Arla Ingmanin Sipoon meijerissä.

Hämeenlinnan Osuusmeijeri jatkaa Arla Ingmanin maitojen tuotantoa. Näitä maitoja ovat täysmaito, kevytmaito, 1%-maito, rasvaton maito, vähälaktoositon Into-kevytmaito sekä luomumaidot.

Osuusmeijerissä pakataan myös Pirkka-maidot sekä Ruotsista tuotava Arla-maito.

Rainbow-merkin alta löytyy jo vähälaktoosisia ja laktoosittomia suomalaisia maitoja, jotka valmistaa kouvolalainen Kaslink Foods Oy. (HäSa)

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic