fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnassa riskiryhmäläiset ja karanteenissa olevat voivat äänestää ulkona vaalipäivänä – Vaalivirkailijoille maskit ja suojaseinämät

Eristyksessä olevat eivät voi tulla yleisille äänestyspaikoille lainkaan.
kaupunkilaisten toivotaan tekevän myös itse osansa kuntavaalien terveysturvallisuuden eteen. Äänestyspaikoilla tulee käyttää kasvomaskeja ja käsidesiä sekä noudattaa turvavälejä. Sairaana äänestyspaikalle ei sovi tulla. Kuva on viime eduskuntavaaleista. Kuva: Esko Tuovinen
Kaupunkilaisten toivotaan tekevän myös itse osansa kuntavaalien terveysturvallisuuden eteen. Äänestyspaikoilla tulee käyttää kasvomaskeja ja käsidesiä sekä noudattaa turvavälejä. Sairaana äänestyspaikalle ei sovi tulla. Kuva on viime eduskuntavaaleista. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Riskiryhmiin kuuluvat pääsevät äänestämään ulkona kuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä, kun siitä sopii etukäteen.

Jos karanteenissa olevat haluavat äänestää vaalipäivänä, heidän on soitettava joko vaalilautakunnan tai keskusvaalilautakunnan numeroon. Vaalilautakunta voi järjestää heille äänestysmahdollisuuden ulkona äänestyspaikan pihalla. Karanteeniin tartuntatautilääkärin päätöksellä määrätyt henkilöt evät saa tulla sisälle äänestyspaikoille.

Jo aiemmin Hämeenlinnan kaupunki on tiedottanut, että riskiryhmäläisten ja karanteenissa olevien on mahdollista ennakkoäänestää ulkona Hämeenlinnan uimahallilla kahtena torstaina 27.5. ja 3.6.

Eristyksessä olevat eivät voi tulla äänestämään yleisille äänestyspaikoille lainkaan.

Suojaseinämät, maskit ja käsidesiä

Hämeenlinnassa on yhteensä kymmenen ennakkoäänestyspaikkaa. Vaalipäivänä äänestyspaikkoja on 14.

Vaalien siirtämisen jälkeen ennakkoäänestyspaikkojen listalta karsittiin pois muun muassa Kauppakeskus Goodman sekä Tiiriön Prisma ja Citymarket, jotta käytössä olevat tilat olisivat riittävän väljiä. Näin pyritään hillitsemään jonojen syntymistä ja pitämään turvavälit.

Vaalivirkailijoille hankitaan suojaseinämät sekä kasvomaskit ja äänestyspaikoilla pidetään saatavana käsidesiä. Äänestäjiltä edellytetään kasvomaskien käyttöä.

Koronatestaus ennen koti- ja laitosäänestystä

Koti- ja laitosäänestyksiä toimittaville vaalitoimikuntien jäsenille hankitaan tarpeelliset suojavarusteet ja annetaan terveysopastusta vaalikoulutuksen yhteydessä.

Heille järjestetään myös mahdollisuus osallistua koronatestaukseen ennen koti- ja laitosäänestyksen alkamista. Testiin menemistä suositellaan.

Hämeenlinnan kaupungin mukaan mahdollisista rokotuksista päättävät valtion viranomaiset.

Menot