Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnassa saa huipputuottoa vuokra-asunnoista, Helsingin keskustassa tuotto heikoin

Hämeenlinnassa asuntosijoittaja saa paljon parempaa vuokratuottoa kuin Helsingissä.

Vertaa Ensin -yhtiön mukaan Hämeenlinnassa saa huipputuottoa vuokra-asunnosta. Suomen suurimmista kaupungeista vain Kotkassa saa parempaa tuottoa vuokra-asunnosta kuin Hämeenlinnassa.

– Kotka–Kouvola -akseli on mielenkiintoinen asuntojen kohtuullisten hintojen vuoksi, mutta väestö tällä seudulla pienenee, kerrotaan Vertaa Ensin -yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön kokoamien tilastojen mukaan Hämeenlinnan vuokratuotot ovat hyvällä tasolla. Väestö kasvaa tai ainakin pysyy stabiilina.

Vuokratuotto lasketaan asuntojen hinnoista ja vuokrien tasosta. Tilastokeskuksen tiedoista Vertaa Ensin saa Hämeenlinnan arvioiduksi vuokratuotoksi 8,27 prosenttia. Lahdessa vuokratuotto on hieman Hämeenlinnaa pienempi, kun taas Joensuussa, Kuopiossa (2-alue) ja Lappeenrannassa (2-alue) tuotto painuu alle 8 prosentin.

Suur-Helsingin alueelta pääsee vuokratuotoissa kymmenen kärkeen vain Vantaan 2-alue. Sen sijaan pääkaupunkiseudulla ja eräissä kehyskunnissa vuokrat ovat edelleen viime vuodesta kohonneet. Helsingin keskustassa, jossa asuntojen hinnat laskivat, vuokrat kohosivat (1-3/2019–1-3/2020) 1,27 euroa neliöltä. Vuokratuotto on yhä maan heikoin.

Hämeenlinnassa vastaavana ajanjaksona vuokrat ja asuntojen hinnat hieman laskivat. HÄSA

Päivän lehti

6.7.2020