Kanta-Häme

Hämeenlinnassa viihdytään Suomen keskiarvoa heikommin

Hämeenlinnan kaupunki saa asukkailtaan Suomen keskiarvoa matalamman tyytyväisyysarvosanan tuoreessa EPSI-tyytyväisyysraportissa.

Kuntalaisten tyytyväisyyskysely toteutetaan valtakunnallisesti kerran vuodessa, ja samaa selvitystä tehdään myös muista EU-maista.

Hämeenlinnan kaupunki sai kyselyssä indeksiarvoksi 64,6, kun maksimiarvo on 100. Suomen keskimääräiseksi tyytyväisyysindeksiksi on saatu 67,4.

Viime vuodesta hämeenlinnalaisten indeksiluku kasvoi 0,5 yksikköä, kun vastaava luku koko Suomessa oli 1,8.

Kaikkein tyytyväisimpiä omaan asuinpaikkaansa ovat selvityksen mukaan Pirkanmaalla asuvat. Asuinpaikkakunnallaan viihtyvät parhaiten pirkkalalaiset, jotka antoivat kunnalleen indeksiarvoksi 83,2.

Suurista kaupungeista tyytyväisimmät ihmiset asuvat puolestaan Tampereella, jonka indeksiarvo on 71,8. Helsinki jäi toiseksi indeksiarvolla 71,2.

Selvityksestä käy myös ilmi, että suomalaisista keskimäärin joka kolmas on valmis suosittelemaan asuinpaikkakuntaansa muille.

EPSI-selvitys tehtiin puhelinhaastattelujen avulla. Norstat Finland toteutti tiedonkeruun viime vuoden maaliskuun ja marraskuun välisenä aikana.

Kyselyyn vastasi yli 10 000 suomalaista. Virhemarginaalit ovat raportin mukaan yleisesti kolme indeksipistettä, mutta valtakunnallisten tulosten ja suurten kaupunkien osalta yksi indeksipiste. (HäSa)