Kanta-Häme

Hämeenlinnassa ylitarjontaa vuokra-asunnoista

Uudet vuokra-asunnot käyvät kaupaksi Hämeenlinnassa. Aurinkokatu 10:ssä sijaitsevista Lumo-vuokra-asunnoista kaikkiin löytyi vuokralainen heti, kun talo vuosi sitten valmistui.

Vuokraturvan tänään julkaiseman tiedotteen mukaan Hämeenlinna on yksi niistä suomalaisista kaupungeista, joissa vuokra-asunnot uhkaavat jäädä tyhjiksi pidemmäksi aikaa.

Vuokravälittäjien mukaan asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksioikoinen.

 

Kiinteistövälittäjä Juha Helminen Etelä-Hämeen OP-kiinteistökeskuksesta kertoo, että asunnon saa kyllä vuokrattua, jos sen hinta ja laatu kohtaavat.

Hänen mukaan Hämeenlinnassa on kysyntää etenkin rivi- ja omakotitaloille, joita on tarjolla harvemmin. Myös perheasunnot keskustasta kiinnostavat vuokralaisia.

– Pieniä asuntoja sen sijaan on tällä hetkellä paljon tarjolla.

 

Realia Asuntovuokrauksen Lahden ja Hämeenlinnan yksikönpäällikkö Riitta Parviainen kertoo Hämeenlinnassa olevan jonkin verran ylitarjontaa vuokra-asunnoista, mikä pidentää asuntojen vuokrausaikoja.

– Vuokralaisten laatuvaatimukset asuntojen suhteen ovat nousseet. Asunnot, jotka ovat pinnoiltaan ja varustelultaan päivitettyjä, menevät parhaiten, hän kertoo.

Ylitarjonta tuo painetta myös vuokrien suuruuteen etenkin lähiöissä ja vanhempien asuntojen suhteen.

– Toisaalta uusista ja remontoiduista asunnoista vuokralaiset ovat valmiita myös maksamaan.

Lue myös: Vuokraturva: Hämeenlinnan vuokramarkkinat tarvitsisivat tuekseen muuttovoittoa

Lue myös: Vuokralaisella on nyt enemmän neuvotteluvaraa – Lähiöt kuihtuvat jo, vaikka vuokralaisen markkinat eivät ole edes alkaneet