Kanta-Häme

Hämeenmaa remontoi autokaupalle tiloja

Kultakeskuksen kiinteistössä Paroisilla käy sutina, kun Rakennusliike Pakkasen miehet purkavat kultavarastoa. Suuresta tilasta on purettu jo väliseinät ja nyt on tekniikan vuoro.

Rakennustöissä Hämeenlinnassa on tällä hetkellä kaikkiaan kymmenen miestä.

– Olemme remontoineet tiloja jo kuukauden eli purkaneet niiden sisäpuolen kokonaan. Nyt on tekniikan vuoro, jota tässä talossa riittää. Työ on määrä saada valmiiksi tänä vuonna, Rakennusliike Pakkasen vastaava mestari Pasi Katajainen kertoo.

Kultakeskuksen kiinteistön ABC:n puoleiseen päähän kunnostettaviin 5 000 neliön tiloihin muuttavat Hämeenmaan ostamat Tehoauto ja Nelipyörä.

Hämeenmaa omistaa neljäsosan 70-luvun puolivälissä valmistuneesta rakennuksesta. Kultakeskuksella on kiinteistössä 10 000 neliötä ja Karistolla reilut 4 000 neliötä.

Kultakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ruohola on tyytyväinen autokaupan tulosta rakennukseen. Kauppa tehtiin jo kolme vuotta sitten, mutta vasta nyt päästään toimeen.

– Paroisilla on vapaana enää 1500 neliötä Kariston entisen kirjapainon tiloissa. Toivottavasti saamme sen vuokrattua mahdollisimman nopeasti, Ruohola sanoo.

Paroisilla olevan rakennuksen tulevaisuus on askarruttanut Hämeenlinnassa jo pitkään. Ruohola korostaa, että ulkoapäin repsahtanut rakennus on erinomaisessa kunnossa. Päinvastoin kuin voisi nopeasti kuvitella, kyseessä on kestävä kivitalo.

Kultakeskus sai pari vuotta sitten 16 000 neliön liiketiloille rakennusluvan. Kultakeskuksen vieressä olevalle tontille piti rakentaa kokonaan uusi liiketalo, mutta suunnitelmat ovat nyt jäissä.

– Tässä tilanteessa ei ole mitään järkeä alkaa rakentaa uusia tiloja tai edes sijoittaa nykyisten tilojen remonttiin. Nyt kun vielä saisimme jonkun kiinnostumaan kiinteistön vapaista tiloista, Ruohola korostaa.

Ruoholan mukaan Kultakeskuksen toiminnalle 10 000 neliötä riittää hyvin.

Hämeenmaa osti uudet tilat Kultakeskuksesta jo kolme vuotta sitten, mutta yrityksen rakennussuunnitelmat viivästyivät.

Nyt Paroisille siirretään niin viime vuoden lopussa ostettu Hämeen Tehoauto kuin jo aikaisemmin hankittu Nelipyöräkin. Liikkeen muutostyöt tehdään mahdollisimman nopeasti.

Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto on tyytyväinen tulevien tilojen sijaintiin. Hän uskoo, että ABC:n läheisyys houkuttelee asiakkaita myös naapuriin.

– Ennen kesää kunnostetaan vielä parkkialue. Se muuttaa rakennuksen ilmettä eniten, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo.

Kultakeskus ei tilojaan Hämeenmaan vanavedessä ala korjata, mutta maalaa rakennuksen Hämeenmaan väreillä vuoden alussa.

Tehoautolta jäi tyhjäksi liike Brahenkadulla Kaurialassa, mutta sen tulevaisuudesta ei ole vielä mitään aavistusta.

– Hämeenlinnan kaupunki on halunnut, että Kaurialaan keskittyisi tulevaisuudessa asuminen. Eiköhän se määrittele myös autoliikkeen vanhojen tilojen tulevaisuuden, Vormisto sanoo.

Hämeenmaa on budjetoinut remonttiin noin 3,5 miljoonaa euroa. Toinen suuri kohde Hämeenmaalla on Hollolassa, jonka Prisma rakentamiseen panostetaan 30 miljoonaa eurolla.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic