Kanta-Häme Hämeenlinna

Pörssiyhtiön toimitusjohtaja Hämeensaaren areenasta: Kyllä se potentiaalinen kohde on

Areenaa suunnittelevasta Sepos oy:stä kolmanneksen ostaneen Taalerin toimitusjohtaja sanoo, että Hämeensaaren hanketta tutkitaan "positiivisessa mielessä". Sepos oy:n Ilkka Kilpimaa on tyytyväinen kiinnostukseen, jota areenaa kohtaan on osoitettu.
Hämeensaaren areenaa suunnittelevassa kehittäjäryhmässä mukana oleva Sepos oy:n Ilkka Kilpimaa tutustui keskiviikkona keskipäivällä torin tekojäähän ennen Hämeen Sanomien haastattelua. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Hämeensaaren areenaa suunnittelevassa kehittäjäryhmässä mukana oleva Sepos oy:n Ilkka Kilpimaa tutustui keskiviikkona keskipäivällä torin tekojäähän ennen Hämeen Sanomien haastattelua. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Taaleri Sijoitus Oy on tänään keskiviikkona hankkinut omistukseensa 30 prosentin osuuden Sepos Oy:stä, joka on mukana Hämeenlinnan Hämeensaareen monitoimiareenaa suunnittelevassa yritysryhmässä.

Taaleri kertoo tiedotteessaan panostavansa kiinteistöliiketoimintaan, ja että uusi osakkuus vahvistaa yhteistyötä entisestään. Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin.

Sepos keskittyy kiinteistöhankkeiden kehittämiseen ja erityisesti monitoimiareenan sisältäviin niin sanottuihin hybridikonsepteihin Hämeenlinnan lisäksi muun muassa Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä,

Hämeen Sanomien Dubaista liikematkalta tavoittaman Taalerin toimitusjohtajan Robin Lindahlin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, tuleeko Taaleri rahoittamaan Hämeensaaren areenaa.

– Hämeenlinnan hanke on vielä siinä vaiheessa, että sen rahoitus- ja sijoituskelpoisuutta vielä katsotaan. Mutta positiivisessa mielessä sitä tutkitaan, kyllä se yksi potentiaalinen kohde on. Lopullinen päätös vaatii, että mukaan tulee myös muita sijoittajia, Lindahl sanoo.

– Meillä on iso joukko kiinteistörahastoja, joita pyörittelemme Taalerin kautta. Haemme koko ajan sijoittajillemme uusia kohteita.

Hämeesaaren areenaan Taaleri tulee yrityskaupan myötä väistämättä mukaan hankekehitysvaiheessa.

– Sepoksellahan on aikanaan mahdollisuus myydä kehityshankkeitaan rakennuttajalle tai rakennusyhtiölle tai sijoittajille. Tietysti Taaleri voi olla yksi niistä sijoittajista. Lindahl sanoo.

Jo aiemmin Taaleri on tullut rahoittajaksi Turun ratapihalle suunnitellun areenan kehitysvaiheeseen. Turun areenassa on mukana myös Sepos Oy ja Hämeensaaressakin mukana oleva Timo Everi yhtiöineen.

”Mahdollisuus päästä mukaan uusiin hankkeisiin”

Tiedotteessa Lindahl luonnehti, että yritysosto tuo Taalerille mahdollisuuden päästä mukaan jo olemassa oleviin ja uusiin mielenkiintoisiin kiinteistöhankkeisiin.

– Olemme iloisia voidessamme olla mukana panostamassa erityisesti kotimaiseen kiinteistöliiketoimintaan.

– Osakkaana Taaleri tuo Sepokselle lisää voimavaroja ja erinomaista kiinteistörahoitusosaamista, sanoo puolestaan Sepos oy:n hallituksen jäsen Ilkka Kilpimaa.

Sepos on Timo Everin ja Kilpimaan vuonna 2014 perustama yritys, jonka toimialana on kiinteistökehitys ja sijoittaminen ”aktiivisen elämäntavan arvoketjussa toimiviin yrityksiin”.

Sepoksella on kohteita myös muualla Euroopassa sekä asuinkiinteistö- ja vapaa-ajanasuntohankkeisiin kotimaassa. Hämeenlinnassa Sepos on aiemmin ollut jonkin verran mukana Vanajanlinnan hankkeissa

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä pörssilistalla. Konsernilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa.

Ilkka Kilpimaa: ”Areena etenee tosi hyvin”

Hämeen Sanomien keskiviikkona haastattelema Ilkka Kilpimaa sanoo, että Hämeensaaren areena on edennyt ”tosi hyvin”.

– Asetimme viime keväänä tavoitteeksi, että noin puolen vuoden kuluessa täytyisi olla valmiina paketti sillä tavalla kasassa, että voimme päättää käynnistyykö asemakaavoitus, varsinainen suunnittelu sekä neuvottelut rakennusurakasta ja rahoituksesta, Kilpimaa sanoo.

– Nyt ollaan siinä pisteessä, että nuo päätökset tehdään parin kuukauden sisällä.

Kaupallista kiinnostusta on ollut

Kilpimaa sanoo olevansa tyytyväinen myös siihen, että kaupalliset toimijat ovat olleet alueesta kiinnostuneita.

– Ei tämä mikään Goodmanin kilpailija ole, vaan tässä ollaan aika pienessä mittakaavassa. Hämeensaareen voi tulla ihan arjen peruspalveluita, eli pientä ruokakauppaa, kioskia, apteekkia, lääkäriasemaa sekä kaupallisia liikunnan eri toimijoita, joilla on synergiaa viereisen uimahallin kanssa

Rakentamisaikaista rahoitusta ei varsinaisesti ole vielä alettu kerätä, mutta Kilpimaa on toiveikas.

– Juuri nyt on erinomaiset edellytykset saada hanke kunnolla liikkeelle. Toki se edellyttää sitä, että meillä on kehitysvaiheen ja suunnitteluvaiheen rahoitus kasassa.

– Kun tehdään päätös rakentamisesta ehkä noin kahden vuoden kuluttua, silloin täytyy olla jo tosi isot muskelit hoitaa paketti kasaan.HäSa

Korjattu kello 16.20 ensimmäisen repliikin sanojaksi Robin Lindahl ja lisätty Ilkka Kilpimaan tiedotesitaatti.

Lisätty kello 17.03 Taalerin toimitusjohtajan haastattelu.

Lue myös:

Kaupunki selvittää Hämeensaaren areena-hankkeen talousvaikutukset (6.12.2019)

Monitoimiareena jättänee Citymarketin rauhaan – Kauppa seisoo sijoitusyhtiön omistamalla tontilla (21.8.2019)

Hämeensaaren uusi suunnitelma yllättää – Yksityiset kiinteistökehittäjät asialla (18.2.2019)

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic