Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeensaaren kelluva sauna on lähempänä kuin koskaan – Apulaiskaupunginjohtaja ehdottaa vuokrasopimuksen hyväksymistä

Kaupunginhallitus saa Engelinrannasta tehdyn vuokrasopimusluonnoksen eteensä maanantaina. Sauna on tarkoitus avata jo ensi kesänä.
Kelluvaa saunaravintolakokonaisuutta suunnitellaan Paasikiventien puiston ja Hämeensaaren kulmaan. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen, arkisto

Hämeensaaren kelluvasta ravintolasta tehty vuokrasopimusluonnos etenee maanantaina kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ehdottaa luonnoksen hyväksymistä.

Kelluvaa ravintolaa saunoineen ja uima-altaineen jo vuosia suunnitellut vantaalaisyritys Bluet Oy on halunnut pitää hankkeen käynnissä, vaikka koronaepidemia tuli pahaan saumaan.

Sauna- ja kahvilatoimintaa on tarkoitus avata jo ensi kesäksi, mikäli kaikki menee suunnitellusti.

Vuokra-aikaa reilut kymmenen vuotta

Vuokrasopimusluonnosta on valmisteltu yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

– Olemme siihen tyytyväisiä, vaikka joitakin kohtia työstettiin pidemmän aikaa, kertoo toimitusjohtaja Tytti Sirola Bluet Oy:stä.

Engelinrannan vuokraksi on määritelty 3375 euroa vuodessa. Markkinavuokran määrittämiseksi Hämeenlinnan kaupunki hankki kahdelta konsultilta ulkopuoliset arviot. Vuokrasopimukseen kirjattu vuoka on konsulttiarvioiden keskiarvo.

– Kelluvilla alueilla vuokrat ovat huomattavasti edullisempia kuin maa-alueilla. Hinta on linjassa muiden kelluvien paikkojemme kanssa, Sirola kertoo.

Halvempi hinta on perusteltua, koska vuokra-alueelle ei rakenneta kiinteitä rakennuksia.

Vuokra-aika on toistaiseksi voimassaoleva 6 kuukauden irtisanomisajalla ja se alkaisi vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Vuokra-aika päättyisi 31.12.2032. Vuokra-alueeseen kuuluva maa-alue on asemakaavassa puistoaluetta. Vesialue on puolestaan asemakaava-alueen ulkopuolella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kartassa korostettuna alue, joka vuokrasopimusluonnoksessa on määritelty. Vuokrasopimuksen hyväksymisestä päätetään kaupunginhallituksen kokouksessa ensi viikolla.

Sijoittajat eivät vielä halua julkisuuteen

Sirola ei vielä paljasta saunan ravintolatoiminnasta vastaavan kotimaisen sijoittajaryhmän nimeä.

– Tavoitteena on, että he lähtevät meidän kanssamme useampia paikkoja tekemään. Hämeenlinna on yksi näistä.

– Korona on aiheuttanut viiveen suunnitelmiin ja toteutukseen. Uskalsimme kuitenkin lähteä tekemään jo vuokrasopimusta.

Aluehallintovirasto myönsi hankkeelle vesiluvan vuosi sitten. Toteutus on aloitettava kahden vuoden kuluessa luvan voimaantulohetkestä, eli aikaa on vielä vuosi.

Sirola kertoo, että hanketta edistetään vaiheittain. Ensi kesäksi on tarkoitus avata kevyempi saunakahvila, ja seuraavaksi kesäksi laajemmat tilat.

Hanke tuli ensimmäisen kerran julki vajaa neljä vuotta sitten. Rakentamisen aikataulu on siirtynyt pariin kertaan jo ennen koronaa. HÄSA

Lue myös: Hämeensaaren kelluvasta ravintolasta tehdään pian vuokrasopimus – Rakentamaan ehkä vuoden sisällä (6.5.2020)

 

Juttua päivitetty 14.8. kello 15.48. Lisätty Sirolan kommentit.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic