Kanta-Häme

Hämeensaaren talviklassikot

 

Koko perheen tapahtuma odottaa jääkiekosta kiinnostuneita Hämeensaaren ulkokentällä sunnuntaina 10. helmikuuta kello 10–14. HPK:n Juniorijääkiekko järjestää Ruukin kanssa ulkojäätapahtumaa, jonka tarkoitus on houkutella uusia harrastajia ja herättää innostusta lajia kohtaan.
 
– Ruukki-kiekkokarnevaali on mahdollisuus kaikille saada liikunnan riemua kevyen jääkiekon ja tossupallon merkeissä, kertoo Tommi Lindroos, HPK Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja.
 
Pelin riemusta pelaamista
 
Tapahtuma antaa mahdollisuuden pelata koko perheen kanssa jääkiekkoa niille lapsille, jotkut eivät vielä harrasta liikuntaa.
 
– Tapahtuma on suunnattu ala-aste-ikäisille lapsille ja heiden perheilleen, lisää Lindroos.
 
Ruukki-kiekkokarnevaalissa mukana ovat HPK:n nuoret pelaajat, mutta seura odottaa tietysti muitakin paikalle. Osallistujia tulee Hämeenlinnan kaupungin Zapway-hankkeen kautta. Hanke on suunniteltu 1–6-luokkalaisile lapsille, jotkut eivät kuulu mihinkään urheiluseuraan.
 
– Voi pelata pelkästään pelin riemusta maaleja laskematta. Halutessaan voi pelata myös vähän kilpailuhenkisemmin, lisää toiminnanjohtaja.
 
Varusteilla ei ole niin isoa merkitystä, mutta tapahtuman turvallisuus on myös tärkeä.
 
– Se riippuu vähän siitä, mitä kaapista löytyy. Maila on perustyökalu, sen pitää olla joka tapauksessa. Jos joku haluaa osallistua luistimilla, niin luistimet mukaan, ja kypärä on aina hyvä olla päässä jäällä, listaa varustetarpeet Lindroos.
 
Lammikkolätkän SM-kisat
 
Kentät ovat pelikunnossa sunnuntain tapahtumaa varten, sillä niillä ratkotaan jo edellispäivänä lammikkolätkän suomenmestaruudesta.
 
– Miesten sarja on ollut jo päiviä sitten aika täynnä, mutta naisten sarjaan vielä mahtuu, kertoo toiminnanjohtaja.
 
Joukkueissa on neljästä kahdeksaan pelaajaa. Mukaan mahtuu vielä innokkaita pelimiehiä, mikäli mielenkiintoa löytyy. Lammikkolätkässä polvien yläpuolelle kohottaminen on kielletty, ja jäähyjen sijaan vastustajaa hyvitetään maalilla.
 
– Alkupelit starttaavat aamuyhdeksältä, jonka jälkeen lyhyet playoffsit ja loppuottelut. Meillä on ihan hyvä perinteikäs meininki siellä. Tapahtuma on jo neljä kertaa pidetty Hämeensaaren kentillä ja kerran Ahvenistolla, kertoo Lindroos.
 
Jos jääkiekko kiinnostaa, Hämeensaaressa voi seurata lauantaina lammikkolätkäkisoja, ja seuraavana päivänä kokeilla lajia koko perheen kanssa.
 

Päivän lehti

30.3.2020