Kanta-Häme

Hämeensaarentiestä parkkipaikka

Pätkä Hämeensaarentietä muutetaan pysäköintialueeksi Hämeenlinnassa. K-citymarket aikoo vuokrata katualueen kaupungilta ja rakentaa siihen 27– 30 viistopysäköintipaikkaa.

Citymarketilla on runsaasti pysäköintitilaa monikerroksisessa pysäköintitalossaan, mutta Keskon aluejohtajan, Timo Huurtolan mielestä pihapysäköinti kaupan pääoven edessä on silti tarpeen.

– Ruokakaupassa käydään myös nopeasti. Pihaparkki on nimenomaan tällaisen nopean asioinnin paikka, hän sanoo.

Poikkeuksellinen …järjestely

Katualueen vuokraaminen yrityksen käyttöön on poikkeuksellista. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että ehdotukseen voidaan silti suostua.

Kadulla ei ole enää entisenlaista liikenteellistä merkitystä, koska liittymä moottoritieltä katkaistiin viime vuonna katetyömaan liikennejärjestelyjen yhteydessä, eikä Hämeensaarentie enää toimi sisäänajoväylänä kaupunkiin.

Vuokrattava kadunpätkä liittyy Engenlinrannan osa-yleiskaavaan. Tulevaisuudessa katu palvelee todennäköisesti vain siihen rajoittuvia kortteleita tai siitä tulee osa Engelinrannan isoa korttelia.

Ilmaista …pysäköintiä

Kaupunki vuokraa kadunpätkän Ruokakeskolle vuoden 2018 loppuun. Sen jälkeen vuokra-aikaa voidaan jatkaa vuosi kerrallaan sen mukaan, miten Engelinrannan kaavoitus ja sen toteutus etenevät.

Vuokraaja rakentaa alueen pysäköintipaikat ja vastaa alueen kunnossapidosta. Vuokrahinta on 1 000 euroa per autopaikka eli noin 30 000 euroa vuodessa.

Asiakkaille parkkipaikat ovat ilmaisia. Aluejohtaja Timo Huurtola kaavailee, että pihapysäköintipaikoille asetetaan vastaavanlainen aikarajoitus kuin Citymarketin pysäköintitalossakin on. Kaupunki edellyttää, että aikarajoitus olisi sama kuin muilla keskusta-alueen ilmaisilla paikoilla eli kaksi tuntia.

– Ja palvelevathan ruudut koko Hämeensaaren aluetta, Huurtola muistuttaa. (HäSa)

Menot