Kanta-Häme

Hameensanomat.fin käyttäjämäärä lähenee miljoonaa

Vuosi 2015 on Hämeen Sanomille muutosten vuosi. Painetun lehden formaatti muuttuu huhtikuussa tabloidiksi. Myös lehden digitaalisella puolella on luvassa uudistuksia.

Hämeen Sanomissa rakennetaan paraikaa järjestelmää, joka mahdollistaa muun muassa digitaalisen kanta-asiakaskortin etuineen.

– Hankimme Hämeen Sanomien asiakkaille rahanarvoisia etuja, kertoo myyntijohtaja Antti Niiniö.

Hameensanomat.fi uudistuu myös alkuvuonna.

– Verkkopalvelun rakennetta selkeytetään ja ulkoasua uudistetaan. Myös uusia sisältöjä mietitään ja kehitetään, sanoo tuottaja Elina Nummelin.

Lehden omat uutiset säilyvät jatkossakin maksumuurin takana. Verkon ilmaispuolen tarjonnasta pitävät huolta Lännen Median online-toimitus ja STT.

Vuodessa yli 100 000 uutta käyttäjää

Hämeen Sanomien verkkopalveluiden käyttäjämäärät ovat kasvaneet tasaiseen tahtiin.

Hameensanomat.fissä vieraili viime vuonna lähes 980 000 eri käyttäjää. Se on yli 100 000 käyttäjää enemmän kuin toissa vuonna. Eniten käyttäjät lukivat verkkopalvelusta paikallisuutisia, digilehteä, keskusteluita ja muita uutisia.

– Tabletti- ja mobiilikäyttökin on koko ajan kasvamassa, tällä hetkellä noin kolmannes istunnoista tehdään tabletti- tai mobiililaitteella, edellisvuonna neljännes, kertoo Nummelin.

Blogit.hameensanomat.fi-palvelussa vieraili viime vuonna 360 000 eri käyttäjää. Edellisvuonna käyttäjiä oli hieman päälle satatuhatta. (HäSa)