Kanta-Häme

Hameensanomat.fi:ssä kävijämäärä liki kaksinkertaistui, sivunäyttöjä kolminkertainen määrä – Kanta-Hämeestä kertovat jutut selkeää kermaa

"Verkon ihanuus on juuri siinä, että yhdellä lukukerralla pääsee tutustumaan aiheeseen todella syvällisesti, koska palstamillimetrit eivät rajoita."
Hameensanomat.fissä kävijöiden määrä lähes kaksinkertaistui viime vuonna verrattuna vuoteen 2019. Verkkopalvelussa vieraili yli neljä miljoonaa käyttäjää.
Hameensanomat.fissä kävijöiden määrä lähes kaksinkertaistui viime vuonna verrattuna vuoteen 2019. Verkkopalvelussa vieraili yli neljä miljoonaa käyttäjää. Kuva: Riku Hasari

Paikalliset asiat vetävät entistä enemmän kävijöitä Hämeen Sanomien verkkopalveluun ja sovellukseen.

Hameensanomat.fissä kävijöiden määrä lähes kaksinkertaistui viime vuonna verrattuna vuoteen 2019. Verkkopalvelussa vieraili yli neljä miljoonaa käyttäjää.

Sivulatauksissa kasvu oli vieläkin isompaa. Sivulataukset lähes kolminkertaistuivat viime vuonna yli 33 miljoonaan sivulataukseen.

– Korona toki siivitti verkkoluvut kasvuun, mutta analytiikka paljastaa sen, että kasvu tulee pääasiassa paikallisista jutuista. Myös lukijoiden mielipiteet ovat olleet erittäin luettuja hameensanomat,fissä, toimituspäällikkö Tuulia Viitanen kertoo.

Monia uutisaiheita käsitellään verkkopalvelussa laajemmin kuin painetun lehden puolella.

– Verkon ihanuus on juuri siinä, että yhdellä lukukerralla pääsee tutustumaan aiheeseen todella syvällisesti, koska palstamillimetrit eivät rajoita tekemistä, Viitanen painottaa.

Viitanen kertoo, että Hämeen Sanomissa on paljon kiinnitetty huomiota siihen, että toimitus kirjoittaa juuri niistä asioista, mitä lukijat haluavat.

– Käytämme erilaisia analytiikkavälineitä ja seuraamme muun muassa, minkä tyyppiset jutut tuovat tilaajia.

Digitilausten kasvu vakaata

Sovelluksen puolella kävijämäärä kasvoi viime vuoden aikana 40 prosentilla.

Myös Hämeen Sanomien digitaalisten tilausten kasvu on ollut vakaata.

Vastaavan uutispäällikön Riikka Happosen mukaan erityisen ilahduttavaa on ollut se, että digitilauksia on tullut myös nuorilta perheiltä.

– Juuri joulunpyhinä kuulin pääkaupunkiseudulla asuvasta perheestä, joka oli heti tilannut tunnukset verkkopalveluun tehtyään tonttikaupat Hämeenlinnan seudulla. Näin he pääsevät kiinni seudun puheenaiheisiin ja ilmiöihin jo ennen tänne muuttoaan, Happonen iloitsee.

Kaupunkiuutisten jutut vapaasti luettavissa

Viime vuoden aikana Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten sisältö siirrettiin kokonaan Hämeen Sanomien verkkopalvelun alle.
Kaupunkiuutisten jutut ja näköislehti ovat täysin vapaasti luettavissa hameensanomat.fistä.

Viime vuoden aikana toimitus aloitti suorien striimauksien tekemisen verkossa ja ne otettiin hyvin vastaan. Tänä vuonna striimauksia ja videoiden tekemistä on tarkoitus kehittää vielä eteenpäin.

Lisää aiheesta: Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden kesätoimittajahaku on alkanut

Näin saat käyttöösi Hämeen Sanomien sovelluksen

– Löydät Hämeen Sanomien sovelluksen oman laitteesi sovelluskaupasta hakusanalla ”Hämeen Sanomat”
– Sovelluksen voi ladata kuka tahansa
– Suurin osa sovelluksen sisällöstä on tarkoitettu tilaajille, mutta esimerkiksi Kaupunkiuutisten jutut ja näköislehti ovat vapaasti luettavissa
– Tilaaja pääsee aktivoimaan oman digitunnuksensa hameensanomat.fi/aktivoi-sivulla, huomaa, että digitunnuksen aktivointi tehdään vain kerran
– Digitunnuksen aktivoinnin jälkeen tilaaja kirjautuu sovellukseen omalla digitunnuksellaan eli omalla sähköpostilla ja salasanalla
– Sama tunnus toimii myös sisäänkirjautumisessa hameensanomat.fi-sivulla

Menot