Kanta-Häme

Hamk ja Hami irtisanovat viisi henkilöä

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) biotalouden yksikön ja Hämeen ammatti-instituutin (Hami) yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Ne koskivat lopulta kahdeksaa työntekijää.

Hamkin henkilöstö- ja kehitysjohtaja ja vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo, että Hamista on irtisanottu kaksi henkilöä.

Hamkin biotalouden yksiköstä irtisanottuja on kolme. Lisäksi kaksi työntekijää osa-aikaistettiin ja yhdellä muuttui tehtävänkuva.

– Suurin osa on muuta kuin opetushenkilöstöä, Ahokallio-Leppälä kuvailee.

Irtisanomisajat vaihtelevat 2–6 kuukauden välillä.

Yt-neuvottelut alkoivat elokuussa, ja ne kestivät viime viikkoon asti. Neuvottelut koskivat alkujaan noin 200 työntekijää, joista Hamissa työskentelee noin 80 ja biotalouden yksikössä 120.

Säästötavoite 500 000 euroa liittyy valtion toisen asteen koulutuksen uudistamiseen.

– Valtioneuvosto päätti leikata toiselta asteelta 190 miljoonaa, ja se tarkoittaa meidän osaltamme sitä, että joudumme sopeuttamaan henkilöstön kautta.

Hamin osalta 12,5 prosentin säästöt pitää toteuttaa jo vuonna 2017, mutta toisen asteen reformi tulee voimaan 2018. Säästöt näkyvät muun muassa aloituspaikkojen vähentymisenä.

Hamkin bio- ja elintarviketekniikan puolella taas henkilöstömäärä on ollut ylimitoitettu suhteessa sisään tulevaan perusrahoitukseen. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic